Tot 2010 veel Oranje voetbal bij Talpa

TV-zender Talpa heeft overeenstemming bereikt met de KNVB over de uitzendrechten van een groot aantal wedstrijden van Jong Oranje en het Nederlands Elftal. De uitwedstrijden van het Nederlands A Elftal, die worden gespeeld in de kwalificatierondes naar het EK in 2008 en het WK in 2010, zullen door Talpa worden uitgezonden.

Daarnaast gaat het om de kwalificatie- en oefenwedstrijden, zowel uit als thuis, die Jong Oranje speelt op weg naar de Europese Kampioenschappen van 2006, 2007 en 2009. Tot slot vallen ook de duels op weg naar de Olympische Spelen 2008 binnen het pakket.

Talpa is nog in onderhandeling met de overkoepelende voetbalorganisatie UEFA over de uitzendrechten van de Europese eindtoernooien die Jong Oranje in 2006 en 2007 speelt. Het team voor spelers tot 21 jaar heeft zich al geplaatst voor het toernooi in 2006 in Portugal en is automatisch geplaatst voor het EK 2007, omdat Nederland dan gastland is. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten