Zoek
Sluit dit zoekvak.

NOS krijgt 174 nummers voor Songfestival binnen

De NOS heeft 174 liedjes gekregen voor de drie artiesten die dit jaar meedoen aan het Nationaal Songfestival. De Europese versie is in Athene.

De NOS heeft 174 liedjes gekregen voor de drie artiesten die dit jaar meedoen aan het Nationaal Songfestival. Van de ingestuurde nummers zijn er 45 voor de meidengroep Treble, 82 voor ex-Idol Maud en 47 voor de poprockformatie Behave.

De opzet van het Nationaal Songfestival 2006 is ten opzichte van de afgelopen jaren gewijzigd. De open inschrijving van artiesten heeft plaatsgemaakt voor drie artiesten die door de NOS en deskundigen uit de muziekwereld zijn geselecteerd. Iedere artiest zingt tijdens het Nationaal Songfestival, 12 maart in de Heineken Music Hall, drie nummers. Twee daarvan komen uit het eigen repertoire, de derde komt uit de open inschrijving.

Tekstschrijvers en componisten konden tot en met zaterdag nummers aanleveren. Een vakjury kiest van iedere deelnemer een lied. Het publiek bepaalt vervolgens de uiteindelijke winnaar. De winnaar van het Nationaal Songfestival vertegenwoordigt Nederland in mei bij het Eurovisie Songfestival in de Griekse hoofdstad Athene.

De NOS en de artiesten bepalen de komende tijd welke nummers worden gezongen. De uitslag daarvan wordt woensdag 15 februari bekendgemaakt.

[Novum]