Search
Close this search box.

VRT op de satelliet via CDS

De Nederlandse satelliet-tv aanbieder Canal Digitaal is na de start van VRT -één nu ook begonnen met testuitzendingen van Ketnet & Canvas. De zenders zijn te zien voor alle kijkers die geabonneerd zijn op het familiepakket.

Tot op heden waren voor de satellietkijkers slechts enkele uitzendingen van de VRT te volgen via BVN maar daar is nu dus verandering in gekomen. De onmogelijkheid in de doorgifte van VRT op satelliet lag hierin dat die signalen dan niet in Vlaanderen zouden kunnen worden bekeken aangezien het pakket van Canal Digitaal enkel voor Nederlandse kijkers bestemd is.

Met het lanceren van een digitaal satellietpakket voor Vlaanderen onder de naam TV Vlaanderen Digitaal is echter de mogelijkheid ontstaan om de programma’s van de VRT ook aan de Nederlandse kijkers van Canal Digitaal aan te bieden. TV Vlaanderen, het onlangs opgerichte zusterbedrijf van Canal Digitaal is gevestigd in België en wil binnenkort een volwaardig TV- en Radiopakket voor Vlamingen aanbieden via de satelliet Astra.

Een overeenkomst voor de samenwerking tussen TV Vlaanderen Digitaal en de VRT voor distributie van de zenders is inmiddels ondertekend. Het ligt overigens ook in de bedoeling binnenkort meerdere Vlaamse Radiozenders te gaan doorgeven maar op dit moment is nog niet bekend welke en hoeveel. In elk geval zullen die in het geval van de VRT, ook voor Nederlandse abonnees beschikbaar zijn. [CDS/JHV/Radio.NL]

Gerelateerde berichten