Chabot bespreekt films bij Kicken

Bart Chabot wordt filmrecensent. Tijdens het radioprogramma ‘Kicken wordt wakker!’ bespreekt de dichter vanaf vrijdag elke week een film. Dat maakte Radio Veronica woensdag bekend. Chabot neemt elke vrijdagochtend om 08.15 uur een nieuwe bioscoopfilm onder de loep als gast van diskjockey Patrick Kicken.

De 51-jarige Hagenaar is volgens Veronica een filmfanaat. “Ik ben geen echte criticus”, zegt Chabot. “Maar wat ik zelf leuk en de moeite waard vind, wil ik graag aan de luisteraars vertellen. Ik houd niet van Oezbeekse films uit 1973 die traag op gang komen. Ik zit dan vanaf het begin op de auto-achtervolging te wachten.” Chabot houdt wel van kassuccessen als ‘Revenge of the Sith’. “Dit soort grote films in de rock-‘n-rolltraditie vind ik erg goed.”

Films die Chabot bij Kicken wil behandelen, zijn ‘Walk the line’ (een filmbiografie van countryzanger Johnny Cash), ‘Fun with Dick and Jane’ (een comedy met Jim Carrey) en de Ronald Giphart-verfilming ‘Ik omhels je met duizend armen’. Chabot schreef een serie boeken over zijn overleden vriend Herman Brood. Hij is commentator in het televisieprogramma ‘Barend & Van Dorp’. [Novum/Radio.NL]