Search
Close this search box.

Radiostations Arrow in de verkoop

De radiostations Arrow Jazz FM en Arrow Classic Rock gaan waarschijnlijk binnenkort van eigenaar wisselen. Eigenaar Willem van Kooten zegt in de Telegraaf dat hij momenteel in onderhandeling is met meerdere potentiële kopers. Talpa geeft aan dat ze de radiotak graag willen uitbreiden, maar dat dit niet betekend dat ze Arrow over willen nemen.

Arrow Jazz FM zendt uit op een zogenaamd ‘geclausuleerd kavel’, wat wil zeggen dat de zender zich aan regels moet houden. RTL Nederland (RTL FM), Het Financiële Dagblad (BNR Nieuwsradio) en Telegraaf Media Groep (Radio Veronica) en 2HMedia (SLAM!FM) mogen Arrow Jazz FM niet kopen, omdat ze al in het bezit zijn van een geclausuleerd kavel. Het overnemen van Arrow Classic Rock mag wel, omdat dat station enkel via de kabel en middengolf is te ontvangen.

Als Arrow Jazz FM daadwerkelijk wordt verkocht, betekent dat dat bijna alle commerciële stations die in 2003 landelijke FM-frequenties kregen, van eigenaar zijn gewisseld. Noordzee FM (nu Q-music) ging van Talpa naar De Persgroep, Radio 538 van Advent International naar Talpa, Sky Radio en Radio Veronica van News Corporation naar Telegraaf Media Groep, Yorin FM van RTL Nederland naar SBS Broadcasting en SLAM!FM van ID&T naar 2HMedia. Er zijn twee uitzonderingen: RTL FM en BNR Nieuwsradio. Dat laatste station is eigendom van Het Financiële Dagblad en weet ondanks een laag marktaandeel winst te maken. Boven RTL FM hangen donkere wolken, omdat het station in maart mogelijk haar licentie kwijtraakt. [JS/Radio.NL]