Search
Close this search box.

Cursus ProTools bij Veronica Radioschool

Naast de praktijkgerichte opleiding voor 24 jonge talenten start de Veronica Radioschool vanaf mei met open cursussen voor iedereen met affiniteit met radio. Vanaf mei zullen de cursussen ProTools, Studio Regie en Interview Technieken gegeven worden aan de Radioschool in Hilversum.

In een later stadium gaat de Radioschool ook zogenoemde ‘masterclasses’ aanbieden, gericht op mensen die hun sporen al hebben verdiend in de radiowereld maar hun kennis willen verdiepen.

ProTools
Op dit moment wordt de cursus ProTools aangeboden. Deze tweedaagse cursus zal op 6 en 7 mei 2006 of 13 en 14 mei 2006 plaatsvinden in de moderne lokalen van de Veronica Radioschool op het Mediapark in Hilversum. Elke student zal individueel werken met een Mac en met technologie die ondersteuning biedt voor de nieuwste ontwikkelingen op audio gebied. Het softwareprogramma ProTools is een digitaal audiomontagesysteem dat binnen deze training stap voor stap wordt uitgelegd door middel van praktische opdrachten.

Wat is de Veronica Radioschool?
De Veronica Radioschool is een non-commercieel initiatief van Vereniging Veronica en is onderdeel van Kink FM. Het is de eerste, echt professionele radio-opleiding in de Benelux. De Radioschool richt zich op het scouten, begeleiden en ontwikkelen van radiotalenten. Naast de open cursussen worden jaarlijks vierentwintig radioschool-leden tussen de 16 en 25 jaar uitgekozen om een praktijkgerichte opleiding tot professioneel radiomaker te volgen. De opleiding duurt één jaar en kan gevolgd worden naast studie of werk. Na en gedurende dit jaar krijgt deze ‘Klas van 24’ ook de kans om stage te lopen en werkervaring op te doen bij radiostations zoals Kink FM, Sky Radio en Radio Veronica. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten