Zoek
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: woensdag 5 april

Steeds meer kabelexploitanten bieden Baby TV aan, een 24-uurszender voor de allerkleinsten. Goed voor de ontwikkeling, zoals de makers zeggen, of een recept voor verslaving en gemakzucht? Dag en nacht beschikbaar en goed voor de ontwikkeling van de allerkleinsten. Een ware toverformule reiken de makers van Baby TV de moderne ouder aan.

De digitale zender is ontwikkeld in Israël, maar inmiddels via de kabel – meestal tegen extra betaling – te ontvangen in veel Europese landen, waaronder Nederland. De programmering: korte filmpjes met veel zachte kleuren en deuntjes en langzaam dansende, lievige wezentjes. Onze programma’s leren kinderen de wereld kennen en verkennen, stellen de makers. Ze beroepen zich op onderzoek door vooraanstaande psychologen en ontwikkelingsdeskundigen. Maar er is nog maar heel weinig onderzoek gedaan op dit gebied, zegt psycholoog Peter Nikken van het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn. ,,Het positieve effect op zulke kleine kinderen is nog niet overtuigend aangetoond.” Lees verder

TROS
De TROS en de Vlaamse publieke omroep VRT maken een Nederlandse versie van de populaire reeks Flikken. Beide omroepen sloten dinsdag een principeakkoord. Lees verder

BBC
De Britse omroep BBC mag niet langer beeldopnames maken van hongerende mensen in het Afrikaanse Niger. Een vergunning om verslaggeving te doen van de humanitaire situatie is ingetrokken, zo berichtte de zender maandag. Lees verder

Huydts
Frederique Huydts (19 augustus 1967) kreeg de meeste bekendheid met haar rol als Annette van Thijn in Goede Tijden, Slechte Tijden. De actrice was vanaf het eerste seizoen in de serie te zien en maakte de grote hysterie om Neerlands eerste soap mee. Lees verder

TV
Nederland moet zo snel mogelijk aan de hdtv, de tv met het véél mooiere beeld, vindt de industrie. Sterker nog: menig Nederlander heeft recent al zo’n tv gekocht. Hoewel? Niet met het móóiste beeld. Wie hdtv wil kunnen zien, moet schermen kopen met daarop het logo HD Ready. Als dan hoge definitiebeelden worden uitgezonden én je een hdtv-decoder gebruikt, heb je het mooiste van het mooiste beeld. Zou je denken. Maar hdtv is er in twee smaken, beide overigens in breedbeeld: één met 720 beeldlijnen en 1280 punten per lijn (921600 pixels in totaal), en één met 1080 lijnen van 1920 punten (2,07 miljoen pixels). De huidige tv telt 576 lijnen met 768 punten, oftewel 442368 pixels. Dus is 720 twee keer zo gedetailleerd als 576 en is 1080 nog eens twee keer zo gedetailleerd als 720. Lees verder

Veronica
Het voormalige zendschip van Radio Veronica komt mogelijk terug naar Nederland. De tot danscafé omgebouwde boot ligt al vijf jaar in de haven van Antwerpen. Ben Scholten, voorzitter van de afdeling Waalwijk van Koninklijk Horeca Nederland, wil het schip naar zijn woonplaats halen. Het zou daar dienst moeten doen als discotheek, zo laat hij dinsdag weten. Lees verder

Jan
De Volendamse zanger Jan Smit is binnenkort op de buis te zien als reporter. Voor een muziekprogramma, opgenomen in Oostenrijk, bezoekt de populaire Jan verschillende feesten. Lees verder

Rick
„Het is vreselijk. Ik ben behoorlijk ontdaan”, laat Rick Engelkes maandag weten. De acteur en producent, die meerdere malen met Frédérique Huydts samenwerkte, hoorde afgelopen vrijdag dat de actrice stervende was. „Ik wist dat het ging gebeuren, maar het blijft onwerkelijk.” Lees verder

Telegraaf
Telegraaf Media Groep (TMG), uitgever van Nederlands grootste dagblad De Telegraaf, en PCM, eigenaar van landelijke kranten als NRC Handelsblad en de Volkskrant, kijken of ze hun distributieactiviteiten kunnen samenvoegen. De concerns hopen daarmee kosten te verlagen. Volgens bestuursvoorzitter Ad Swartjes zoekt TMG al tijden naar vormen van samenwerking of uitbesteding van facilitaire activiteiten. “Het kostenniveau van gedrukte media moet structureel omlaag. Distributiekosten vormen een wezenlijk deel daarvan.” Lees verder

Cijfers
De oplagecijfers van de landelijke dagbladen zijn in het vierde kwartaal van 2005 licht gestegen in vergelijking met het derde kwartaal. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het HOI (Het Oplage Instituut). Van negen titels werden er in de laatste drie maanden van 2005 meer verkocht dan een kwartaal eerder. Alleen de oplagecijfers van het AD en De Telegraaf daalden. Lees verder