Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jeroen Kijk in de Vegte gaat ochtendshow Caz! doen [Update]

De geruchten gingen al langer, maar nu is het definitief: Jeroen Kijk in de Vegte gaat de ochtendshow van Caz! voor zijn rekening nemen. Hij zal worden bijgestaan door nieuwslezeres Mijke van Wijk en Martijn Zuurveen, die nu nog werkzaam is bij Radio 538. Volgens SBS gaat het een programma worden dat zo is opgebouwd dat de luisteraar in 20 minuten helemaal bij is.

Kijk in de Vegte is ook nog werkzaam voor RTL Boulevard. Hij valt regelmatig is als entertainmentdeskundige en zal dat ook blijven doen. Op de voorloper van Caz!, Yorin FM, presenteerde Rob Stenders in de ochtend en was Jeroen samen met Fred Siebelink sidekick. Vorige week werd al bekend dat Stenders op zoek gaat naar een andere werkgever.

Door de bekendmaking van de presentator van de ochtendshow wordt de programmering die doordeweeks op Caz! te horen is, voor een groot deel duidelijk. De ochtendshow zal van 6 tot 9 uur de horen zijn. Daarna volgt Marisa Heutink met haar programma. Wie het eerste deel van de middag zal doen, is onduidelijk. Timur Perlin is te horen in de namiddag en Marc de Hond en Peter van den Hurk in de avond.

Het leven van Jeroen Kijk in de Vegte
Jeroen Kijk in de Vegte wordt op 14 juni 1974 geboren in Emmeloord. Na een jaar Journalistiek gestuurd te hebben, gaat hij in 1992 bij Veronica presenteren. Vanaf december 1997 is hij te horen als sidekick van Robert Jensen in de ochtend op Veronica FM. Hij wordt geroemd om zijn typetjes Bea, Gerart, en Katja en dat merkt ook Ruud de Wild op. Daarom vraagt hij Jeroen als sidekick op het moment dat Jensen bezig is met een sabbatical.

In 2004 maakt De Wild bekend dat hij overstapt naar Radio 538 en meteen geeft Jeroen aan dat hij niet meegaat. Hij krijgt de aanbieding van BNN om de opvolger van De Wild te worden op 3FM, maar dat vindt hij afbreuk doen aan vier jaar ‘Ruuddewild.nl’. In februari van 2004 stapt hij over naar Veronica om op televisie te presenteren. Toch kan hij de radio niet vergeten en daarom is hij al snel te horen bij Adam Curry en later Jeroen van Inkel op Radio Veronica. Juli 2005 stapt Kijk in de Vegte over naar RTL Nederland om showbizzdeskundige te worden bij RTL Boulevard en aan te schuiven bij de ochtendshow van Rob Stenders op Yorin FM. Nu dat station ter ziele is gegaan, zal hij dus op de opvolger zelf achter de hoofdmicrofoon kruipen om de luisteraars met een prettig gevoel te laten ontwaken. [JS/Radio.NL]