Radio 10 Gold-deejay Peter Holland 35 jaar in het vak

Peter Holland viert maandag (3 april) zijn 35-jarig jubileum als dj. De dj begon zijn carrière in 1971 bij de radiopiraat Radio Noordzee en draait momenteel elke dag bij Radio 10 Gold. Hij werd ontdekt door Willem van Kooten en Jan van Veen.

Holland stapte in 1975 over van Radio Noordzee naar de publieke omroep: naar de Vara en de NOS. Hij maakte daar onder meer de programma’s ‘Hollands handwerk, ‘Holland ze zeggen’ en ‘Typisch Hollands’. Bij de Vara werd hij vooral bekend met het populaire Radio 3-programma ‘Dubbelisjes’.

Voor Holland vijftien jaar geleden naar Radio 10 Gold overstapte was hij in dienst bij Veronica. Voor deze omroep presenteerde hij ‘Holland draait door’, ‘Goud van oud’ en ‘Holland in de file’.

Volgens een woordvoerder van Radio 10 Gold wil Holland in zijn programma van maandag geen speciale aandacht aan zijn jubileum besteden. “Maar wie weet bedenken we dit weekend nog wat.” [Novum/Radio.NL]