Search
Close this search box.

Donderdag of vrijdag definitief besluit over kavel A9

Het ministerie van Economische Zaken neemt aanstaande vrijdag en mogelijk zelfs al donderdag een besluit over kavel A9. Dat heeft de Landsadvocaat woensdagmiddag per brief laten weten. Kavel A9 is sinds juni 2003 in gebruik door RTL FM. Dat station bood veel meer geld (bijna 23 miljoen euro tegenover bijna 8000 euro), maar vulde een veel lager percentage Nederlandse muziek in dan 100% NL (35 procent tegenover 70 procent).

Op 5 oktober 2005 won 100% NL de rechtszaak over kavel A9. Op 8 december dat jaar kwam er een brief van het ministerie van OC&W waarin stond dat uiterlijk voor 1 maart een nieuw besluit zou worden genomen over de toekenning van A9. Maar in die periode gebeurde er niets. Op 6 maart verzond Medy van der Laan een brief naar de Tweede Kamer waarin dan nu over medio april werd gesproken. Ook die deadline is niet gehaald.

Er zijn trouwens nog drie andere partijen die in 2003 mee hebben gedaan aan de etherfrequentieverdeling: Arrow, Radio Nationaal en Radio 192. Arrow kan geen aanspraak maken op het kavel, omdat het al een geclausuleerd pakket heeft met Arrow Jazz FM. Radio Nationaal bestaat niet meer, evenals Radio 192. Daar komt nog bij dat de drie partijen niet boven de 41 procent hebben geboden en dat is veel minder dan 100% NL en slechts enkele procenten meer dan RTL FM. Daar staat tegenover dat het financiële bod van RTL FM veel beter was dan van welke andere geïnteresseerde partij dan ook.