Veronica start V-Radio

De Veronica Radioschool start vrijdag (12 mei) met een nieuw project: ‘V-Radio’. V-Radio is een nieuwe internetstation van de Veronica Radioschool en speciaal opgezet om nieuw radiotalent de kans te geven radioprogramma’s te maken. Gerard Ekdom, deejay van 3FM, geeft vrijdag om 17:30 uur het startsein voor V-Radio. Nieuwslezer Arend Langenberg, bekend van onder meer Radio Veronica en Sky Radio, zal daarnaast de opening verzorgen met een bijzonder nieuwsbericht.

De Veronica Radioschool wil met V-Radio een platform creëren voor gedurfde en creatieve radio. Uniek en onderscheidend is dat ieder lid van de Radioschool zelf programma’s kan maken op V-Radio. Iedereen kan lid worden van de Radioschool. Daarna kan ieder lid zelf een programma aanbieden. Talenten worden op professionele wijze begeleid en maken direct kans op een plaats in de Klas van 24, de praktijkgerichte opleiding aan de Veronica Radioschool. Inmiddels heeft de Radioschool ruim 700 leden.

V-Radio = hitradio
V-Radio draait volgens een hitradio-format maar is breder dan de meeste hitradiozenders. Interactiviteit staat centraal in de programma’s. Elkaar bekritiseren op het online platform van de Veronica Radioschool is dan ook een logisch gevolg. De programmering voor V-Radio wordt binnenkort bekend gemaakt.

Veronica Radioschool
De Veronica Radioschool is een non-commercieel initiatief van Vereniging Veronica en is onderdeel van KINK FM. De Veronica Radioschool is de eerste echt professionele radio-opleiding in de Benelux. Jaarlijks worden vierentwintig radioschoolleden tussen de 16 en 25 jaar geselecteerd om een praktijkgerichte opleiding tot professioneel radiomaker te volgen. De opleiding duurt één jaar en kan gevolgd worden naast studie of werk. [Radiowereld.NL]