Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bijna 8,3 miljoen thuiskijkers zien Oranje verliezen

De achtste finale van het WK-2006, die het Nederlands elftal zondagavond tegen Portugal verloor, heeft gemiddeld een kleine 8,3 miljoen kijkers (8.274.000) getrokken. Het gaat dan om die voetballiefhebbers die de wedstrijd zondagavond in de thuissituatie (inclusief visite) bekeken. Het totale aantal Nederlandse Oranjefans loopt nog op als ook de kijkers buitenshuis (café, werk, vakantiehuisje) erbij worden geteld. Dat aantal is pas maandagavond – na aanvullend onderzoek – bekend.

Het meest bekeken moment van de wedstrijd was, zoals meestal, tegen het einde van het duel. Om 22,51 uur keken er gemiddeld 8,9 miljoen mensen naar de ontknoping van Nederland – Portugal. Met gemiddeld bijna 8,3 miljoen kijkers is deze vierde wedstrijd van Oranje tijdens dit WK-toernooi het meest bekeken toernooi als het om het aantal kijkers in de thuissituatie gaat. De drie eerdere poulewedstrijden trokken gemiddeld 5,4 miljoen (Nederland – Servië-Montenegro), 7,1 miljoen (Nederland – Ivoorkust) en 7,7 miljoen (Nederland – Argentinië) kijkers thuis voor de buis. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten