Zoek
Sluit dit zoekvak.

Televisiehelikopters gecrasht in Antwerpen

In Antwerpen zijn zondagmiddag twee televisiehelikopters neergestort. Daarbij zijn drie gewonden gevallen. Het gaat om een helikopter van de Vlaamse zender VTM en een helikopter van de Franstalige zender RTBF, die beelden maakten van het Belgisch kampioenschap wielrennen. Over de oorzaak is nog niets bekend.

De helikopters botsten rond 15.00 uur tegen elkaar tijdens het opstijgen bij de d’Herbouvillekaai in het havengebied. Een zwaargewonde man is met een politiehelikopter overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis in Edegem. Hij is niet in levensgevaar. Twee mensen raakten lichtgewond, onder wie één van de piloten. Zij zijn naar het Middelheimziekenhuis in Antwerpen overgebracht.

Antwerpen kondigde het gemeentelijk rampenplan af, maar dat werd later op de dag weer opgeheven. Op televisie zijn waren alleen beelden van het wielrennen te zien die zijn gemaakt door camera’s op de grond. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten