Zoek
Sluit dit zoekvak.

Enige commerciële radiozender Bahrein uit de lucht gehaald

De overheid van oliestaatje Bahrein, gelegen tussen Saoedi-Arabië en Qatar, hebben de enige commerciële radiozender in Bahrein uit de lucht gehaald. Afgelopen zaterdag is Radio “Sawt Al Ghad” (de stem van morgen) uit de lucht gehaald omdat het zich niet aan de regels had gehouden, zo meldt ‘Gulf News’.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van informatie heeft het radiostation onvoldoende financiële verklaringen gegeven en ontbrak ook de bankgarantie. De overheid zou Radio Sawt Al Ghad meerdere malen gewaarschuwd hebben, waarvan de laatste keer op 15 mei 2006, maar vooralsnog heeft het station hier niet op gereageerd. Hierop is besloten om het station uit de lucht te halen.

Radio Sawt Al Ghad begon in oktober 2005 met haar uitzendingen en was daarmee de eerste en enige commerciële radiozender van Bahrein. Daarbij was opvallend dat het station geen aandacht besteedde aan nieuws en politiek. Hiermee wilde het station neutraal blijven. Wel besteedde het station besteden aan cultuur, sport en beursinfo. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten