Zoek
Sluit dit zoekvak.

Televisietoren Markelo open voor publiek

Afgelopen zaterdag (24 juni) was de jaarlijkse ‘Dag van de Architectuur’. Deze landelijke manifestatie heeft als thema ‘verboden terrein’. In Twente is de nieuwsgierigheid van het publiek bevredigd door een bijzonder gebouw, dat normaal nooit toegankelijk is, voor deze gelegenheid voor een beperkt aantal bezoekers open te stellen.

Het publiek kon de televisietoren van Markelo, in 1958 gebouwd en 187,10 meter hoog, bestijgen tussen 11.00 en 16.00 uur. De animo was veel groter dan verwacht. Al reeds om 08.00 uur waren de eerste bezoekers al gearriveerd.

Uiteindelijk waren rond 10.15 uur alle 180 plaatsen vergeven. Door een strakker schema aan te houden konden er nog een aantal mensen extra mee naar boven.

De openstelling werd georganiseerd door het Architectuurcentrum Twente. [EvA/Radio.NL]

Gerelateerde berichten