Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zoop-ster Nicolette voorlopig nog niet bloot

Nicolette van Dam krijgt regelmatig aanvragen voor sexy reportages, maar gaat daar bewust nog niet op in. “Omdat ik er niet aan toe ben en voor kinderen werk.”

Nicolette van Dam krijgt regelmatig aanvragen voor sexy reportages, maar gaat daar bewust nog niet op in. “Omdat ik er niet aan toe ben en voor kinderen werk”, legt de actrice dinsdag uit in het Algemeen Dagblad. “Zij kunnen me door Zoop zien als een soort voorbeeld, een rolmodel. Dan kan ik niet de geile chick uithangen en me profileren als seksbom.”

Dat iemand als Bridget Maasland naakt in Playboy staat, begrijpt Nicolette wel. “Omdat zij is wie ze is, al een mooie carrière heeft. Ik moet er nog veel voor doen.” De 21-jarige Van Dam kan alleen nog maar dromen van een loopbaan zoals Bridget of Linda de Mol die hebben. Wensen heeft ze nog genoeg. “Programma’s op televisie presenteren. Maar ik werk ook graag voor kinderen. Omdat ze open en eerlijk zijn, recht voor hun raap.”

De Amsterdamse slagersdochter, die de verwende Bionda speelt in de kindersoapserie Zoop, is onder kinderen in elk geval al razend populair. Ze speelde verder in filmhits als ‘Zoop in Afrika’ en ‘Kabouter Plop in de stad’ en is vanaf donderdag te zien in de film ‘Zoop in India’. Nicolette hoopt dat ook deze Johan Nijenhuis-productie het goed doet. “De vorige film trok vierhonderdduizend kijkers. Voor Nederlandse begrippen een bijzonder mooi aantal. Ik hoop dat het met het nieuwe verhaal ook gebeurt.”

[Novum]