Search
Close this search box.

Muziekshow Top of the Pops stopt na 42 jaar

Het televisieprogramma Top of the Pops houdt op te bestaan. De Britse omroep BBC maakte dinsdag bekend dat het na ruim vier decennia stopt met het uitzenden van de gezichtsbepalende muziekshow. De laatste uitzending is op 30 juli.

In een verklaring laat de BBC weten dat Top of the Pops ‘niet langer een centrale rol inneemt in een snel veranderend muzieklandschap’. Het programma had de laatste jaren te maken met teruglopende kijkcijfers. Vorig jaar werd het verplaatst van BBC 1 naar het minder belangrijke tweede kanaal van de Britse omroep.

Directeur Jana Bennett van de BBC vindt het geen gemakkelijke, maar wel een logische stap. “We zijn erg trots op een programma dat ruim veertig jaar heeft overleefd en een wereldwijd merk is geworden. Het is echter tijd om er een eind aan te maken.” Ze laat weten dat de BBC zich bezig blijft houden met popmuziek en dat er enkele nieuwe programma’s aankomen.

Vrijwel alle grote popmuzikanten waren ooit te zien in Top of the Pops, van de Beatles en de Rolling Stones tot Nirvana en de Spice Girls. Sinds 2000 zendt BNN een Nederlandse versie van het programma uit. Hierin worden beelden van de Engelse Top of the Pops gecombineerd met eigen opnamen. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten