Search
Close this search box.

Nieuwe Revu teleurgesteld in Talpa presentator

Het tijdschrift Nieuwe Revu is teleurgesteld in Beau van Erven Dorens. De 35-jarige presentator van Talpa, die vijf jaar columnist was bij het blad, kondigde zijn vertrek aan in een e-mail van twee regels aan een eindredactrice. Dat zegt hoofdredacteur Jan Paul de Wildt woensdag. “De hoofdredactie heeft hem nog niet kunnen bereiken, terwijl hij met Scarlet toch goed bereikbaar zou moeten zijn. Dit is na vijf jaar samenwerking niet de manier om afscheid te nemen.”

De Wildt zegt ook teleurgesteld te zijn in een column van Van Erven Dorens, waarin hij vorige week afgaf op de journalistiek. Nieuwe Revu had een week daarvoor een kritisch artikel gepubliceerd over Talpa. Van Erven Dorens werkte daar als presentator van het programma NSE Nieuws, dat vanwege tegenvallende kijkcijfers vroegtijdig is gestopt.

De hoofdredacteur van Nieuwe Revu zegt nog altijd achter het artikel te staan. “Het is gewoon een gefundeerde analyse van één jaar Talpa, waarin de plussen en de minnen op een rij worden gezet. We kunnen NSE Nieuws moeilijk een succes noemen.” Revu is druk bezig een opvolger voor Van Erven Dorens te vinden. De Wildt belooft opnieuw met een ‘messcherpe’ keus te komen.

Van Erven Dorens heeft wel degelijk een uitgebreide brief gestuurd waarin hij de hoofdredactie zijn overwegingen vertelt, zegt zijn woordvoerder. Over de inhoud van de brief wil hij verder niets kwijt. [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten