Zoek
Sluit dit zoekvak.

Talkshowpresentator Limbaugh aangehouden wegens illegale medicijnen

De uiterst conservatieve, maar in de Verenigde Staten zeer populaire talkradio presentator Rush Limbaugh is afgelopen maandag drie uur lang vast gehouden wegens het bij zich hebben van medicijnen die niet op zijn naam stonden. Volgens het presbureau AP zou Limbaugh een buisje Viagra bij zich hebben gehad.

Afgelopen maandag keerde Limbaugh met zijn privé-vliegtuig terug van een vakantie naar de Dominicaanse Republiek. Aangekomen op het vliegveld van West Palm Beach werd de talkshowpresentator opgewacht en werd zijn bagage doorzocht. Hierbij werden medicijnen aangetroffen die niet op naam van Limbaugh zelf stonden, maar op naam van een behandelend arts.

Limbaugh zelf werd uiteindelijk vrijgelaten, maar het incident kan zeker nog wel een staartje voor hem hebben. In april werd de presentator namelijk al gearresteerd en aangeklaagd wegens het zogenaamde ‘Doctor Shopping’. Dit houdt in dat Limbaugh via meerdere artsen medicijnen en drugs regelde. Daarbij hield hij informatie achter om aan voldoende recepten te komen.

Uiteindelijk is deze aanklacht destijds geschikt, waarbij Limbaugh een boete van $30.000 heeft betaald. Daarnaast moet de presentator 18 maanden lang onder toezicht van een arts blijven, om zo in de gaten te kunnen houden of Limbaugh zich niet weer overgeeft aan zijn verslaving aan pijnstillers. In 2003 was hij namelijk enkele weken uit de running om af te kikken van deze verslaving.

Het bezitten van medicijnen die niet op eigen naam staan, doen dus niet goed aan de zaak voor Limbaugh. Volgens de advocaat van Limbaugh was er echter een geldige reden voor deze ‘overtreding’. In verband met privacyredenen zouden de medicijnen speciaal op naam van zijn arts zijn gezet. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten