Zoek
Sluit dit zoekvak.

2,1 miljoen kijkers voor Tour de France

De koninginnenrit van de Tour de France trok woensdag bij de NOS gemiddeld bijna 1, 2 miljoen (1.189.000) kijkers. Op woensdag, 19 juli, keken vanaf 14.00 uur 1 miljoen mensen naar de live verslaggeving van deze etappe. Omstreeks 17.00 uur was dit aantal opgelopen tot 2 miljoen. Tijdens de finish keken bijna 2,1 miljoen mensen naar de Tour de France op Nederland 2.

Zij zagen Rabobankrenner Rasmussen na een solo over vier Alpencols de koninginnenrit winnen. Hiermee is deze etappe de meest bekeken etappe van de Tour de France 2006 tot nu toe. De koninginnenrit van woensdag was de 16e etappe en ging van Bourg-d’Oisans naar La Toussuire over 182,5 km.

Ook NOS Studio Sportzomer werd deze avond goed bekeken. Er zaten gemiddeld 942.000 mensen te kijken naar het live late avondprogramma. De Tour duurt tot en met 23 juli en is tot en met de finish in Parijs bij de NOS live te volgen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten