Search
Close this search box.

Eneco Tour een week lang live bij NOS Studio Sport

De Eneco Tour, de wielerronde in Nederland en België, wordt verreden van woensdag 16 tot en met woensdag 23 augustus. De NOS doet hiervan dagelijks live verslag in extra middaguitzendingen. Die NOS Studio Sport-uitzendingen beginnen tussen 14.00 en 14.50 uur en eindigen meestal rond 16.30 uur. Aan deze Pro Tour-wedstrijd doen ook dit jaar weer alle grote wielerploegen mee.

De Eneco Tour begint dit jaar met een proloog in Den Helder. Daarna gaat de eerste etappe van Wieringerwerf naar Hoogeveen. Voor het eerst in 25 jaar zullen de renners dan weer over de Afsluitdijk koersen. De finish ligt in het Belgische Ans, waar de koninginnenrit wordt verreden met 14 beklimmingen, waaronder een aantal hellingen van Luik-Bastenaken-Luik.

Ronde van Nederland
De Eneco Tour werd vorig jaar opgericht bij de start van de Pro Tour. Eerder was Eneco Tour ook de benaming van de Ronde van Nederland, die al bestaat sinds 1948. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten