Search
Close this search box.

Berlusconi moet terecht staan

De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi moet terecht staan op verdenking van fraude bij de aankoop van film- en televisierechten van zijn bedrijf Mediaset. Dat hebben Italiaanse persbureaus gemeld. Volgens rechter Fabio Paparella moet Berlusconi zich verantwoorden voor beschuldigingen van boekhoudfraude, verduistering en belastingfraude.

Advocaat Nicolo Ghedini noemde de beslissing ,,voorspelbaar” en typerend voor de Milanese rechtbank. Hij zei dat ontlastend bewijsmateriaal ,,stelselmatig” werd afgewezen, waardoor de verdediging geen getuigen kon presenteren die Berlusconi zouden vrijpleiten. Behalve Berlusconi moeten ook bestuursvoorzitter Fedele Confalonieri en de Britse advocaat David Mills voor de rechtbank verschijnen. In totaal worden in de zaak veertien personen verdacht, die allen ontkennen. [AP/Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten