Zoek
Sluit dit zoekvak.

TV Gelderland-actie levert 100.000 guldens op

De actie ‘Guldens voor het goede doel’ van Radio en TV Gelderland heeft op dit moment al ruim 100.000 gulden opgeleverd. Het doel van de omroep was 10.000 gulden binnen halen. Dit doel werd al na een maand verschoven naar een hoger bedrag. De actie, die al vijf maanden loopt, gaat door tot en met december. De opbrengst gaat naar de weeskinderen van Agape in Zuid-Afrika.

De afgelopen vijf maanden hebben kijkers en luisteraars van Radio en TV Gelderland hun oude muntgeld naar de Gelderse omroep gestuurd of langs gebracht. Dit jaar is het laatste jaar dat het oude muntgeld ingewisseld kan worden bij de Nederlandsche Bank. Om te voorkomen dat veel oud geld in huis verborgen blijft liggen en waardeloos wordt, wil Radio en TV Gelderland ervoor zorgen dat het geld wordt besteed aan een goed doel.

Tot het einde van het jaar gaat Radio en TV Gelderland op zoek naar de laatste guldens. De opbrengst gaat naar de Gelderse Stichting Uthando. Deze stichting zet zich in voor de opvang van Zuid-Afrikaanse weeskinderen die hun ouders door aids zijn verloren. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten