Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rembrandt-hoorspel van de Wereldomroep op KLM-vluchten

Het hoorspel ‘De randen van de Nachtwacht’ van de Wereldomroep is vanaf september op KLM-vluchten te beluisteren. KLM programmeert het hoorspel in het Nederlands, Engels en Spaans aan boord van de ‘Boeing 777’ en ‘Airbus A330’. Passagiers kunnen tot eind december het hoorspel in het vliegtuig beluisteren. Het driedelige hoorspel is door de Wereldomroep in zes talen geproduceerd en in mei wereldwijd uitgezonden.

Deze KLM-toestellen vliegen intercontinentale routes en hebben een interactief entertainment systeem, waarbij passagiers zelf kunnen kiezen waar zij naar kijken en luisteren. 
 
Het hoorspel speelt zich af in de moderne tijd. Centraal staat een wereldwijde zoektocht naar een verdwenen afgesneden deel van Rembrandt’s beroemdste werk ‘de Nachtwacht’. Bij de verhuizing van de Kloveniersdoelen naar het paleis op de Dam (in 1715) bleek ‘de Nachtwacht’ te groot en werden twee repen afgesneden. Aan de Nederlandse versie van het hoorspel verleenden o.a. Thera van Homeyer, Rob van de Meeberg en Arnold Gelderman hun medewerking. De Nederlandse versie is uitgezonden via de Wereldomroep, de KRO en verschillende regionale en lokale omroepen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten