Zoek
Sluit dit zoekvak.

Schakel maakt plaats voor Erwin van der Bliek

Erwin van der Bliek wordt de nieuwe ochtendjock bij Dolfijn FM op Curaçao. Hij zal vanaf maandag (17 juli) Maarten Schakel vervangen, die sinds begin 2005 elke ochtend een ochtendshow heeft bij Dolfijn FM. Van der Bliek was onlangs nog regelmatig te horen bij Hit Energy, een hobbyproject van Erik de Koning en Mark van Dale. Zaterdag is Van der Bliek al te horen vanuit de nieuwe studio’s (in aanbouw) van Dolfijn FM.

Dolfijn FM krijgt later dit jaar officieel een nieuwe onderkomen in Sea Aquarium Beach op Curaçao. Zaterdag wordt ook de Bright Top 40 officieel gepresenteerd. De presentatie van de Bright Top 40 (3 uur ’s middags) is voor deze gelegenheid in handen van Maarten Schakel, die afscheid neemt van ‘zijn’ Top 40, én Erwin van der Bliek die zijn debuut zal maken als nieuwe deejay van Dolfijn FM. Schakel gaat na anderhalf jaar terug naar Nederland om zijn studie journalistiek af te ronden.

Erwin van der Bliek begon zijn radiocarrière eind jaren tachtig bij een aantal zeezenders, waaronder Radio Monique, Radio Caroline en Radio 558/819. Daarna volgde Europoort en StadsRadio Rotterdam. In 1994 kwam Van der Bliek bij Holland FM terecht wat later veranderde in HitRadio 1224 en uiteindelijk in HitRadio Veronica. Na zijn Veronica tijd maakte Erwin de overstap naar Radio Atlantis 103.2 FM om een jaar later bij City FM te belanden.
 
In diezelfde periode was Erwin ook op 3FM te horen in Pyjama FM voor de AVRO en de KRO. Daarna volgde Noordzee FM en weer 3FM. In 2002 ging hij naar Fresh FM en daarna Slam FM. Daar was hij tot en met begin maart te horen tussen 13:00 en 16:00 uur. Ook was hij regelmatig te horen bij Hit Energy, de ‘Piraat van de toekomst’. [Radiowereld.NL]