Search
Close this search box.

RNN7 niet langs Haagse Programmaraad

De regionale commerciële zender uit Zuid-Holland, RNN7, komt volgend seizoen niet op de Haagse kabel. De zender kreeg namelijk geen positief oordeel van de Haagse Programma Raad (HPR) die adviezen uitbrengt over het (analoge) kabelaanbod in Den-Haag. Het is de zoveelste tegenvaller voor RNN7 waar het gaat om pogingen tot uitbreiden van het ontvangstgebied. Alhoewel de zender via Internet is te bekijken, zag de HPR geen mogelijkheid om een indruk van de programmering te krijgen.

De HPR heeft in het advies kabelplan televisie dat loopt van september 2006 tot en met augustus 2007, in het zwaarwegende deel (15 zenders) uitsluitend buitenlandse zenders opgenomen. Dit komt deels doordat de meeste commerciële zenders niet beschikbaar zijn voor doorgifte in dit basispakket. In het resterende, vrijblijvende deel van het advies dat van belang is voor het analoge standaardpakket, is RNN7 echter ook niet opgenomen.

Den-Haag plan
Ondanks dat RNN7 met een zogenaamd Den-Haag plan kwam was de HPR niet tevreden met de presentatie. RNN7 stuurde een promoversie aan de leden van de raad. De raad had echter een betere indruk van de programmering willen hebben en oordeelde die op deze manier niet te hebben verkregen. Dientengevolge was het oordeel van de HPR dat RNN7, zoals het zich presenteerde, niets aan het (lokale) aanbod toevoegde. Tevens oordeelde de raad dat alle aangekondigde, op Den-Haag gerichte programma’s nog in concept waren zodat daar (logischerwijze?) ook geen oordeel over gegeven kon worden. [JHV/Radio.NL]

Gerelateerde berichten