Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wereldstad Radio Nationaal wil procederen tegen 100% NL

Wereldstad Radio Nationaal is van plan om een rechtszaak te starten tegen 100% NL. Het station heeft bij het ministerie van Economische Zaken geklaagd over het format van 100% NL en als het haar zin niet krijgt, wil Wereldstad naar de rechter stappen. De directie van het station is boos naar aanleiding van een publicatie op Radio.NL waarin een woordvoerster van 100% NL zegt dat Frans Bauer niet op de playlist zal staan.

Wereldstad heeft problemen met het format van 100% NL en wil daarom starten met een juridische procedure, zo zegt de zender. “100% NL discrimineert Nederlandse artiesten, want tegen mensen als Frans Bauer wordt simpelweg gezegd dat ze alleen maar gedraaid zullen worden als ze urbanplaten uitbrengen.” 100% NL lijkt zich gewoon aan de regels te houden door 70 procent Nederlandstalige muziek te draaien, maar Wereldstad denkt daar anders over. “Het Agentschap Telecom gaat opnieuw onderzoek doen naar het format, want wij denken dat het niet mag.”

Met de door 100% NL gekozen doelgroep is Wereldstad ook niet blij. “Er zijn al genoeg radiozenders die zich richten op jongeren, al zijn het in het geval van 100% NL meer de Lonsdale-jongeren. Wij draaien een mix van Nederlandstalige urban, pop, rock en levensliederen en dat zou 100% NL ook moeten doen. Met hun stationsnaam bedriegen ze eigenlijk de luisteraars, want ze moeten ook 20 procent Europese muziek draaien. Als de naam wordt aangepast, dan heeft 100% NL van ons geen last meer.”

Het station heeft zichzelf inmiddels aangemeld voor een overname van het kavel van 100% NL als de zender uit de lucht wordt gehaald. Dit lijkt onmogelijk, maar een woordvoerder ziet mogelijkheden. “Sinds 2004 zijn we pas een legale zender. We konden dus niet meedoen tijdens de verdeling in 2003.” Aanvankelijk was de bedoeling om de frequenties van 100% NL te claimen, maar dat bleek onmogelijk. [JS/Radio.NL]