Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radio Day bij Laserradio

Inhakend op de Nederlandse Radiogeschiedenis is 31 augustus nog steeds een datum waar menig radioliefhebber even bij stilstaat. In 1974 besloot de Nederlandse regering het Verdrag van Straatsburg te ratificeren en kon daarmee de populaire zeezenders aanpakken. De twee populairste zeezenders Radio Noordzee en Radio Veronica besloten echter te stoppen met hun uitzendingen vanaf zee en op 31 augustus 1974 zonden zij voor het laatst uit en kwam voor een belangrijk deel een einde aan het roemruchte zeezendertijdperk.

Hierop inhakend heeft Laserradio besloten om iedere eerste zaterdag na 31 augustus in te plannen als “RadioDay”. Dit jaar valt dat dus op 2 september. Laserradio is een station dat 24 uur per dag uitzendt via internet. Overdag met non-stop muziek en in de avonduren tussen 20.00 en 23.00 uur live gepresenteerd vanuit de studio in Zeewolde.

De muziek van Laserradio is gebaseerd op de formule van de zeezender Radio Veronica. Zo staat dus ook op 2 september de uitzending van RadioDay in het teken van ‘Past, present & future’. [Radiowereld.NL]