Headlines uit de krant: woensdag 27 augustus

Presentator/jurylid Henkjan Smits is apetrots dat SBS6 hem op dé tv-topavonden – vrijdag en zaterdag – programmeert. ‘Ik denk dat SBS dit seizoen over RTL heengaat qua populariteit.’ ‘Die aanhoudende populariteit van talentenjachten verbaast me. Ik had nooit verwacht dat het format – met een strenge jury – zo lang houdbaar zou zijn. Ik dacht idioten die grappig doen of non-talenten die niet doorhebben dat ze zo ondermaats zijn, komen op een gegeven moment niet meer. Dus wel. En ik word er alleen maar vervelender tegen, want ik ben helemaal klaar met die talentlozen.

Meest irritant zijn mensen die nog steeds denken dat we kandidaten beschadigen, deelnemers die we affikken tot hun schoenveters en die daarna de bink op kantoor zijn. Alleen vanwege die vijftien seconden op de buis. Natuurlijk, voor het publiek viert dat ramptoerisme hoogtij en het zorgt voor mooie kijkcijfers. Maar Patricia (Paay, red.), Maurice (Wijnen, red.) en ik reageren meedogenloos op die mensen die niets kunnen. Het ‘ach wat zielig, hij doet zo zijn best’ verandert in ‘je kunt niets, rot op, wegwezen’ of erger. Of we grover zijn dan Gordon bij Idols? Hij bediende zich van onelinertjes en woordgrapjes, erg Seth Gaaikema, om mensen te kakken te zetten. Wij zijn niet moedwillig grof. Maar als het er niet inzit, krijgen ze het te horen en dat doet pijn. Lees verder

Boulevard
Albert Verlinde en zijn collega’s gaan volgend jaar gewoon door in de zomer. Dit maakte Albert Verlinde vandaag bekend. De presentator/producent krijgt het druk. Albert zal naast zijn bekende musicalproducties namelijk ook theater maken voor de allerkleinsten… Lees verder

Schrijver
Er gaan geruchten in Hilversum dat Sybrand Niessen de plek van Loretta Schrijver zal innemen, als ze niet tijdig van haar burn-out herstelt. Ook Martine van Os zou zijn gevraagd, meldt Shownieuws. Boze tongen beweren echter dat de burn-out van Loretta wel mee zou vallen, die volgens Albert Verlinde 300.000 euro per jaar verdient. Ze zou de werkdruk niet aankunnen. MAX en Loretta gaat op 15 september weer van start. Lees verder

Manuel
EO-presentator Manuel Venderbos is vader geworden. Zijn geliefde Suzanne van der Velde beviel afgelopen vrijdag in Hilversum van dochter Jip. Het is het eerste kindje voor het stel. Manuel presenteert voor de EO het programma Fearfighters. Dit meldt RTL Boulevard. Lees verder

TelSell
Na een faillissement is thuiswinkelbedrijf Tel Sell terug. En hoe. De nieuwe cashcow is een elektronische ongediertebestrijder. Onomstreden is het apparaatje niet. ‘Het was een vervelende tijd. Maar we zijn weer helemaal terug’, klinkt het hoopvol vanuit Almere. Tel Sell oprichtster Loes Mulder heeft nu haar hoop gevestigd op de Riddex Plus, een wonderapparaatje dat zilvervisjes, kakkerlakken, muizen en ‘wellicht zelfs ratten’ verdrijft. Met de ‘unieke gepatenteerde digitale pulstechnologie’ van de Riddex Plus bezweert Tel Sell voorgoed een einde te maken aan de plagen die uw huis teisteren. ‘Gegarandeerd!’ Wat Tel Sell niet meldt, is dat de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) de maker in 2003 keihard op de vingers tikte. Lees verder

Rick
Marloes Löffelman gaat Rick van Vetlhuysen terzijde staan bij Radio Veronica. Van velthuysen schrijft op zijn weblog: “Velen hebben het mij de afgelopen week al gevraagd: “Gaat Marlous WeekendRick versterken bij Veronica? We hebben jullie misschien net iets te lang in spanning gehouden, maar vanaf 6 september gaat het weer gebeuren en de champi zal rijkelijk gaan vloeien over de vloerbedekking in Naarden.” Lees verder

Diefstal
De lokale radiozender ORTS (Oosterhoutse Radio en Televisie Stichting) is sinds de nacht van zaterdag op zondag uit de lucht. Onbekenden hebben de zender en tuner van het radiostation gestolen, zodat die niet meer via de ether te ontvangen is. De ORTS zendt nog wel uit via internet. “De dieven zijn waarschijnlijk geen amateurs”, zegt Ad Evers van de ORTS. “De zender stond in een technische ruimte aan de Van Leeuwenhoeklaan, dat weet bijna niemand. De dieven wisten waarschijnlijk precies waar ze naar op zoek waren.” De ORTS ontdekte zondagochtend dat zijn radiozender uit de lucht was, zegt Evers. “Een medewerker die ’s ochtends naar de studio reed, kon de ORTS niet meer ontvangen op zijn autoradio. Hij heeft onze technische mensen gewaarschuwd. Toen die een kijkje gingen nemen, bleek de hele zender verdwenen.” Volgens Evers heeft de ORTS door de diefstal te maken met een schadepost van een dikke vierduizend euro. De omroep zoekt op dit moment uit of ze tegen diefstal van de zender is verzekerd. Lees verder

Gerelateerde berichten