Search
Close this search box.

Erik de Zwart witheet: Tweede Kamer moet terug van reces

Radio Veronica deejay Erik de Zwart heeft naast zijn werk ook nog bijzondere hobby. Hij is al jaren lang helemaal gek van treinen. Van kleine modeltreinen tot oude locomotieven. Afgelopen week is de Station Director van Radio Veronica kwaad op ‘spuitbusterroristen’ in Amsterdam.

Volgens De Zwart hebben graffitikunstenaars een ‘hondekop’, een klassieke trein uit de jaren ’50, vernield waar tientallen vrijwilligers jaren lang aan hebben gewerkt. De gerestaureerde trein stond op een terrein van ProRail in Amsterdam.

De ‘spuitbusterroristen’ hebben de groene trein met graffiti ondergespoten en hun ’tag’ daarbij achterlaten. Voorzitter Erik de Zwart, die spreekt namens de Stichting Hondekop die de trein in eigendom heeft, is witheet, aldus de regionale omroep Noord Holland.

“Dit is het werk van rapaille dat het eigen plasje wil afzetten. Het heeft niks, maar dan ook niks, met kunst te maken. Maar de mensen die deze trein besmeuren, vernielen wel de kunst van een ander.”

Terug van reces
De Zwart gaat nog een stap verder: “Wat mij betreft komt de Tweede Kamer terug van reces en worden ze eindelijk eens aangepakt. Dankzij die tags is heel makkelijk te achterhalen wie dit doet, maar er gebeurt nooit iets mee. Dat terwijl dit gekladder met graffiti de samenleving jaarlijks miljoenen euro’s kost.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten