Search
Close this search box.

SBS presenteert drie digitale tv-zenders

SBS Broadcasting is bezig met de voorbereiding van de lancering van drie nieuwe digitale televisiezenders. Het gaat om het themakanaal ‘Klussen & Wonen’, de zender ‘I Love’ met successeries van de jaren 70 en 80 en ‘Veronica Vibes’, een televisiekanaal met uitgaans- en vrijetijdstips voor de Veronica-doelgroep. Wanneer de drie zenders worden gelanceerd, is grotendeels afhankelijk van de mogelijkheden die distributiemaatschappijen zoals kabelbedrijven bieden.

Vooralsnog mikt SBS op lancering in september van dit jaar, aldus Patrick Tillieux, voorzitter van de Raad van Bestuur van SBS Broadcasting. Tillieux presenteerde zijn plannen tijdens SBS Digital Vision, een tweedaags evenement dat in het teken stond van de internationale plannen van SBS op het gebied van digitalisering.

”SBS vindt het belangrijk het signaal af te geven dat we volop bezig zijn met de voorbereidingen van digitale televisiezenders, aldus Tillieux. Natuurlijk heeft het pas zin deze zenders te lanceren als er voldoende kijkers zijn die televisie digitaal ontvangen. Wanneer het zover is, hangt af van de distributeurs. Maar we zijn ervan overtuigd dat dat niet lang meer zal duren. SBS bereidt zich daar op voor, omdat we vast van plan zijn de digitale toekomst vorm te geven.”

Volgens Tillieux is gekozen voor drie themakanalen die programmatisch voorzien in een behoefte van de kijkers. Daarnaast is ook uitgegaan van de eigen kracht van het televisiebedrijf van SBS Broadcasting. Tillieux: Bij het themakanaal Klussen & Wonen zijn allerlei combinaties denkbaar met programmas van SBS 6 en NET 5. Dankzij programmas zoals Klussen & Wonen op SBS 6 kunnen we dit themakanaal goed in de markt zetten. Bovendien zijn op productioneel gebied allerlei voordelen denkbaar. Voor de zender I Love zal gebruik worden gemaakt van bestaande rechtenpakketten van SBS Broadcasting en van de vele goede contacten met vooral Engelse en Amerikaanse productiemaatschappijen. En een belangrijke troef van het themakanaal Veronica Vibes is de kracht van het merk Veronica. Veronica staat voor muziek, trends, film en uitgaan. Een digitaal kanaal met tips op al deze gebieden sluit daar heel goed bij aan.

Naast deze drie themakanalen heeft SBS Broadcasting plannen voor nog een aantal nieuwe digitale televisiezenders. Ook deze zullen in beginsel in september gereed zijn voor lancering. [Radiowereld.NL]