Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jeroen Latijnhouwers dagelijks vanaf 18.00 uur op Radio 5

In het radioprogramma ‘Tijd voor MAX Radio’ blikt invalpresentator Jeroen Latijnhouwers op Radio 5 elke werkdag van 18.00 tot 20.00 uur terug in de tijd. In het programma zijn onder andere oude fragmenten te horen uit de documentaire over zanger Guus Meeuwis, die hij zelf maakte in 1995.

Jeroen Latijnhouwers dagelijks vanaf 18.00 uur op Radio 5 In de zomer van 1995 maakt student journalistiek Jeroen Latijnhouwers een afstudeerdocumentaire over stadsgenoot en rechtenstudent Guus Meeuwis.

De dan nog onbekende Meeuwis heeft op dat moment wat succes in een plaatselijk café met het nummer ‘Het is een Nacht’…

Om te kijken of ‘Het is een Nacht’ iets losmaakt, besluit Latijnhouwers om er zijn eindexamenproductie van te maken: een radiodocumentaire waarin hij Meeuwis op de voet volgt. Waar Guus is, is Jeroen. Met de microfoon in de hand rijdt hij wekenlang met hem mee – kriskras door het land – om vast te leggen wat Guus Meeuwis meemaakt.

Binnen vijf weken staat ‘Het is een Nacht’ op de eerste plaats in de hitparades. Het wordt dé zomerhit van 1995 en bovendien de doorbraak voor Guus Meeuwis. Daarnaast levert het een radiodocumentaire, een RVU-radioprijs en een diploma voor Jeroen Latijnhouwers op.

Tijd voor MAX Radio
Jeroen Latijnhouwers is tot en met 11 augustus te horen als invalpresentator van Tijd voor MAX Radio op Radio 5. Hij neemt het over van Henkjan Smits, Elles de Bruin en Margreet Reijntjes. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten