Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Landmacht en Radio Veronica zijn klaar voor Operatie Victorie

Van maandag 11 tot en met woensdag 13 mei vindt Operatie Victorie plaats, het groots opgezette landelijke project van De Landmacht en Radio Veronica, waarmee 70 jaar vrijheid in Nederland wordt gevierd door 70 maatschappelijke projecten in ons land in 70 uur aan te pakken.

Samen met diverse BN’ers komen De Landmacht en deejays van Radio Veronica als teams in actie voor de maatschappelijke projecten die 70 jaar Vrijheid in ons land onderstrepen. Operatie Victorie is onderdeel van de Open Dagen Koninklijke Landmacht, waarin militairen laten zien wat zij kunnen en doen.

De thuisbasis van Operatie Victorie is in Almere op het Esplanade plein, waar De Landmacht het kamp opslaat en waar vandaan alle acties worden gecoördineerd. Daar komen ook de uitzendingen van Radio Veronica vandaan vanuit een mobiele studio.Tijdens de afsluiting op woensdagavond 13 mei zullen daar ook VanVelzen en Bade optreden.

70 projecten in 70 uur
Luisteraars van Radio Veronica werden de afgelopen periode opgeroepen maatschappelijke projecten aan te dragen die zij vinden passen bij 70 jaar Vrijheid in Nederland. Deze projecten kunnen plaatsvinden door heel Nederland en variëren van het opknappen van een monument of voetbalkantine en het organiseren van een bootcamp voor jongeren tot aan het inrichten van een atelier in een zorgcentrum.

Uit alle aanmeldingen hebben De Landmacht en Radio Veronica samen 70 projecten geselecteerd. Vanaf 11 mei worden deze in 70 uur tijd uitgevoerd.

Teams BN’ers & Radio Veronica deejays
De 70 teams worden hoofdzakelijk gevormd door De Landmacht en de aandragers van de projecten, maar ook Radio Veronica deejays Erik de Zwart, Jeroen van Inkel, Dennis Hoebee, Michael Blijleven en Patrick Kicken sluiten zich aan bij diverse teams. Ze worden ondersteund door BN’ers Kees Tol, Evelien de Bruin, Jeffrey Wammes, Sabine Uitslag, Mark Huizinga, Klaas van der Eerden en de finalisten van de Miss Nederland Verkiezing 2015.

Erik de Zwart, Station Director Radio Veronica: “Operatie Victorie was vorig jaar al zeer geslaagd en dat succes willen we natuurlijk overtreffen nu we dit jaar 70 jaar Vrijheid vieren in ons land. Samen met De Landmacht, de BN’ers, de aandragers van de projecten en onze dj’s komen we in actie om Nederland net even iets mooier te maken dan het nu al is.” [Radiowereld.NL]