Search
Close this search box.

Verlinde verleidde Tim Douwsma tot musical

Albert Verlinde is er hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor dat Tim Douwsma zijn grenzen verlegt richting het musicalvak. De producent verleidde de zanger tot de hoofdrol in zijn nieuwste musicalproductie Grease. “Het was niet echt een droom of zo om iets in musicals te gaan doen”, vertelt de jonge Fries. “Maar als Albert belt en je de rol van Danny aanbiedt, dan zeg je geen nee.”

Verlinde bracht de klassieker tien jaar geleden al eens op de planken, destijds met Jim Bakkum als rising star. Voor ‘Grease 2.0’ wist hij de nieuwe generatie talenten te strikken. “Grease speelt zich af op een high school, dat hoort met een jonge, frisse cast. Ik wilde per se jonge mensen, ook om te laten zien hoeveel musicaltalent we in Nederland hebben”, zegt Albert.

Met debutant Douwsma is Verlinde bijzonder in zijn nopjes. “Tim heeft zo’n enorme uitstraling. Hij moet zich natuurlijk nog bewijzen, maar ik heb er goede hoop op dat er een mooie toekomst in het musicalvak voor hem in het verschiet ligt. De choreograaf zag bij de eerste auditie al meteen dat Tim heel goed kan dansen.”

Dat dansen is voor de beginneling nog wel even een dingetje. “Ik ben enorm aan het trainen en heb echt spierpijn. Maar pijn is fijn, zegt mijn personal trainer altijd.”

De vrouwelijke hoofdrol in de nieuwe Grease is voor de 17-jarige Vajèn van den Bosch, die daarmee haar eerste hoofdrol in een grote musical binnensleept. Verlinde twijfelde geen moment aan haar kwaliteiten. “Ook al is ze nog zo jong, ze heeft al een enorme staat van dienst en groeit maar door. Dit is haar moment.”

Van den Bosch, die in 2012 in de finale van The Voice Kids stond en al een aantal jaar in musicals speelt, heeft Douwsma beloofd hem de fijne kneepjes van het vak bij te brengen. “Maar we helpen elkaar allemaal. We zijn allemaal jong en vinden het allemaal eng”, zegt Vajèn.

Ze vindt haar eerste grote hoofdrol heel spannend. “Ik rond mijn middelbare school dit jaar af en dan vragen mensen: ga je hierna studeren? Nou nee, ik ga hierna Sandy spelen in Grease. Hoe gek is dat?!” [NOVUM]