Voetballer van het Jaar terug bij de TROS

Na een afwezigheid van ruim twintig jaar is de uitreiking van de Voetballer van het Jaar weer terug bij de TROS, waar het in 1982 begon. In de Hilversumse Studio 21 wordt maandag (28 augustus) voor de 25ste keer tijdens een live gala-avond de gouden schoen uitgereikt aan de Voetballer van het Jaar. Dit jaar is Dirk Kuijt de gelukkige. De zilveren schoen gaat naar Phillip Cocu (PSV) en brons is er voor Tim de Cler (AZ). Ze krijgen de prijs uit handen van zeer bijzondere gasten.

Vanwege het 25-jarig jubileum worden ook alle voorgangers van Kuijt gehuldigd. Zo worden onder anderen Johan Cruijff, Danny Blind, Edwin van der Sar, Marc Overmars, Christian Chivu, Jaap Stam, Ed de Goey en Jerzy Dudek in het zonnetje gezet.

Nieuw dit jaar is de uitreiking van de Gouden Kaart aan de beste scheidsrechter van het jaar. Die eer valt Roelof Luinge te beurt. Daarnaast wordt voor de tweede keer de Gouden Leeuw, een oeuvreprijs, uitgereikt. Naar wie de oeuvreprijs dit jaar gaat, blijft tot het laatst een verrassing. Klaas Jan Huntelaar neemt de bokaal als topscorer én de Johan Cruijffprijs voor talent van het jaar mee naar huis. Daarnaast is er een optreden van onder anderen Jan Smit.

‘Voetballer van het Jaar’ wordt uitgezonden op maandag 28 augustus op Nederland 2 om 21.10 uur. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten