Zoek
Sluit dit zoekvak.

Laatste kans om te stemmen op favoriet radioring

Stemmen voor de eerste publieksprijzen voor de radio kan tot en met dinsdag 26 september 12 uur ’s middags. Daarna sluiten de stembussen voor ronde 1 van de Gouden RadioRing. De Gouden RadioRing is de radiopublieksprijs georganiseerd door Televizier en de AVRO. De finale vindt op dezelfde dag plaats als de Gouden Televizier-Ring uitreiking.

De radio-prijzen
Net als bij de stemprocedure voor de Gouden Televizier-Ring zijn er twee stemronden. Na de eerste stemronde blijven er drie genomineerden per categorie over. De Gouden RadioRing kent vier categorieën.
 
Het Gouden Radio-Oortje wordt uitgereikt aan het beste radio-evenement van het seizoen 2005/2006. Er zijn 20 radio-evenementen geselecteerd. Als de stemmer een programma mist, kan de eigen voorkeur worden gemaild.
 
De Zilveren RadioSterren worden uitgereikt aan de beste radiopresentatrice en –presentator. Per prijs zijn 20 personen geselecteerd (plus de open mogelijkheid).
 
De Gouden RadioRing wordt uitgereikt aan het beste radioprogramma. Er zijn 100 programma’s geselecteerd en ook hier bestaat de mogelijkheid te stemmen op een niet geselecteerd programma. De verkiezing van ronde 1 verloopt uitsluitend via de website Televizier.nl. Er kan tot 26 september 12:00 uur op alle vier de prijzen tegelijk worden gestemd. De finalisten van de vier publieksprijzen worden op dinsdag 3 oktober ’s ochtends bij Edwin Evers op Radio 538 bekend gemaakt door Evert Santegoeds.
 
Tweede stemronde
De tweede stemronde voor de Gouden Radio-Ring start op 19 oktober om 14.00 uur bij de start van het Radio 2-programma AVRO Schiffers.fm. In deze ronde kan uitsluitend telefonisch worden gestemd op de drie finalisten voor de Gouden RadioRing. Op vrijdag 20 oktober, 24 uur na de start van deze tweede ronde, gaan de lijnen dicht en bepaalt de notaris wie de winnaar is van de Gouden RadioRing.

Een uur later wordt in AVRO Schiffers.fm de uitreiking live uitgezonden. Die zal zich globaal tussen kwart over drie en kwart voor vier voltrekken en is ook live te bekijken op internet via Televizier.nl. De hele middag is er in AVRO Schiffers.fm van twee tot vijf ruim aandacht voor de RadioRing. Tevens zal er ’s avonds een verslag van die uitreiking te zien zijn op Nederland 1 tijdens de live-uitzending van het Gouden Televizier-Ring Gala. De winnaars van de radioprijzen zijn ook tijdens dit Gala te gast. [Radiowereld.NL]