Steunzender voor Radio 538 in Markelo

Radio 538 heeft zijn bereik in het oosten van Nederland verbeterd. Vorige week heeft zenderexploitant Broadcast Partners een steunzender in Markelo geplaatst. Uitgezonden wordt met een vermogen van 2kW op 102.7 FM. De nieuwe steunzender moet voor een beter ontvangst van Radio 538 in de regio Markelo, alsmede in het gebied op en om de Holterberg zorgen.

Het in gebruik nemen van de nieuwe steunzender is het resultaat van afspraken tussen overheid en radiostations over reparatie en verbetering van zendbereik van commerciële radiostations. Eerder heeft Broadcast Partners al steunfrequenties voor Radio 538 geplaatst in Amsterdam, Lelystad, Goes, Megen, Lopik en Alphen a/d Rijn. Daarnaast zijn bestaande zenders geoptimaliseerd.

Helaas zorgt de steunzender 102.7 FM in Markelo momenteel wel weer voor ontvangstproblemen in delen van Twente. Vanuit Enschede zendt Radio 538 namelijk uit op 102.6 FM. Doordat beide frequenties dicht op elkaar zitten storen ze elkaar op sommige plekken. Onduidelijk is of hier iets op korte termijn aan gedaan gaat worden. [RS/Radio.NL]