Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rust weergekeerd bij de VRT

Met de aanstelling van Piet van Roe lijkt de rust teruggekeerd bij de VRT. Van Roe is de opvolger van de afgezette topman, Tony Mary, die in aanvaring was gekomen met Vlaams minister van Mediazaken Geert Bourgeois en de raad van bestuur van de Vlaamse omroep. De 67-jarige Van Roe, die waarschijnlijk hooguit een half jaar als interim-manager functioneert, is goed bekend met de VRT. Hij is lange tijd werkzaam geweest bij de publieke omroep.

Tot aan zijn pensioen in 1999 gaf Van Roe leiding aan de afdeling televisie. Voordat hij de functie van algemeen directeur vervulde, was hij directeur radio. Bourgeois benadrukt dat de aanstelling van de interim-manager ‘een tussenoplossing’ is. “De functie van de heer Van Roe is volwaardig, maar tijdelijk. We kunnen nu in alle rust een opvolger zoeken”, laat minister Bourgeois in de Vlaamse krant ‘Het Laatste Nieuws’ weten.

Geen sprake van crisis
Van Roe, die vrijdag direct na het ontslag van Tony Mary is aangesteld, vindt niet dat de VRT zich in een diepe crisis bevindt. Wel is er door met name ‘het Flikken-plan’ van de afgezette Mary sprake van een grote vertrouwensbreuk tussen het management en de raad van bestuur. Van Roe in ‘Het Laatste Nieuws’: “Ik zie het als mijn taak om de rust in dit huis terug te brengen zodat de medewerkers zich kunnen focussen op Zijne Majesteit de Kijker en Zijne Majesteit de Luisteraar en zodat de Vlaamse regering kan uitkijken naar een nieuwe gedelegeerd bestuurder.” Van Roe lijkt een rustige periode tegemoet te gaan. De beheersovereenkomst (2007-2011) is ondertekend, alle budgetten zijn goedgekeurd en kijk- en luistercijfers zijn meer dan behoorlijk.

Ontslagvergoeding?
Het is overigens nog onbekend of oud-topman Tony Mary op een ontslagvergoeding van maar liefst 1.2 miljoen euro aanspraak kan maken. De Vlaamse regering weigert namelijk dit bedrag te betalen vanwege wanprestaties van Mary. Als beide partijen er niet komen, zal de rechter worden ingeschakeld om een uitspraak te doen over de ontslagvergoeding. [RvB/Radio.NL]

Gerelateerde berichten