Zoeken
Sluit dit zoekvak.

‘Aanslag op krantendrukkerij PCM in Amsterdam’

Een explosief is even na middernacht afgeschoten op de drukkerij van uitgeverij PCM in Amsterdam Zuidoost. Het projectiel ontplofte tegen de gevel van het gebouw aan de Van der Madeweg, waar onder meer de Volkskrant, Trouw en NRC Handelsblad worden gedrukt. Er vielen geen gewonden, maar er sneuvelden wel ruiten. Er zit een gat in de gevel. Dat meldt een politiewoordvoerder.

Over de toedracht van het incident is nog niets bekend. Frans Vega van distributie zegt op de site van de Volkskrant: “Je voelde de dreun door het hele gebouw, alles stond te trillen. De omgeving van het gebouw is afgegrendeld, zegt de woordvoerder. Experts zijn onderweg om het gebied bij daglicht op sporen te onderzoeken. Er moet nog veel gebeuren. Volgens de Volkskrant is het projectiel mogelijk met een raketwerper vanaf de weg afgeschoten. De woordvoerder kan dit niet bevestigen. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten