Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Begin december eind aan oude sprietantenne

Digitenne vervangt in de nacht van 10 op 11 december het analoge televisie kijken via de ether met een spriet- of harkantenne. Mensen die nu nog antennes gebruiken moeten overstappen naar digitale televisie. Dat is gratis als ze alleen naar de publieke tv-zenders willen kijken.

Digitenne werd begin 2003 geïntroduceerd in de Randstad. De landelijke uitrol heeft jaren langer geduurd dan Digitenne had verwacht. De verkoop van het staatsbelang van Nozema Services liep vertraging op omdat deze niet eerlijk was verlopen, zo oordeelde de rechter. Nozema Services is mede-eigenaar van Digitenne.

Wel zal in december in een aantal gevallen een flinke antenne nodig zijn om via Digitenne televisie te kijken, meldt het bedrijf. In de loop van volgend jaar wordt dat opgelost door meer zenders bij te plaatsen. Daarna volstaat een kleinere antenne om Digitenne te kijken.[Radio.NL/Novum]

Gerelateerde berichten