Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Black Eyed Peas winnen Amerikaanse muziekprijzen

The Black Eyed Peas waren dinsdag de grote winnaars bij de uitreiking van de American Music Awards. De hiphopformatie werd twee keer tot beste groep uitgeroepen, zowel in de categorie rap/hiphop als in de categorie soul/rythm & blues. Ook werd hun album ‘Monkey business’ onderscheiden met de award voor het beste rap/hiphop album.

De winnaars van de American Music Awards worden gekozen door luisteraars van muziekzender ABC Radio. De genomineerden worden bepaald aan de hand van cd-verkoopcijfers.

De Red Hot Chili Peppers, voormalig Idols-winnares Kelly Clarkson, de countryband Rascal Flatts en Mary J. Blige gingen allemaal naar huis met twee awards. Voor Jamie Foxx was het een bijzondere avond. De acteur, die vorig jaar debuteerde als zanger met zijn album ‘Unpredictable’, werd uitgeroepen tot beste mannelijke soul/ryhtm & blues artiest. Ook zat zijn biologische moeder in de zaal. De geadopteerde artiest had haar jaren niet gezien. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten