Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Bob Dylan op BBC Radio 2 en 6Music

Zanger en tekstschrijver Bob Dylan zal binnenkort ook op de Engelse radio te horen zijn met zijn eigen show. De omroep BBC heeft namelijk de rechten binnengehaald om in 2007 zijn wekelijkse show te mogen uitzenden. Het gaat daarbij om dezelfde show die Dylan momenteel al maakt voor XM Satellite Radio, één van de aanbieders van satellietradio in de Verenigde Staten.

Al met de feestdagen kunnen de luisteraars van BBC Radio 2 en het DAB-station 6Music kennis gaan maken met de show van Bob Dylan. BBC Radio 2 zal dan namelijk zijn shows zes avonden achter elkaar gaan uitzenden. De eerste hiervan is te horen op zaterdag 23 december. Daarna zal de show wekelijks te horen zijn op de zender.

6Music zal op 31 december aftrappen met zes avonden Dylan op een rij, waarna de show wekelijks op vrijdagavond zal worden uitgezonden.

De show van Bob Dylan, genaamd ‘Theme Time Radio Hour’ is momenteel al te horen op één van de kanalen van XM Satellite Radio in de Verenigde Staten, waar hij sinds mei van dit jaar elke woensdagavond te horen is. Zoals de naam van de show al doet vermoeden, staat de muziek elke week in het teken van een bepaald thema. Hierbij moet gedacht worden aan uiteenlopende thema’s als auto’s, dance, politie of het weer. Bij dat laatste thema behoord muziek als ‘The Wind Cries Mary’ van Jimi Hendrix of ‘A Place In The Sun’ van Stevie Wonder. Naast veel muziek bevat de show ook regelmatig interviews en gespreken met artiesten. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten