Search
Close this search box.

3FM deejays starten actie voor waardige Sinterklaas

De 3FM deejays Coen Swijnenberg en Sander Lantinga zijn een speciale actie gestart voor een waardige Sinterklaas. De reden hiervoor vormt het tv-programma ‘Bij Sinterklaas’ van jeugdzender Nickelodeon, waar de Goedheiligman volgens de radiomakers als een ‘schlemiel’ wordt neergezet. In het kinderprogramma is een boeren latende Sinterklaas te zien, die ook nog in een paarse trainingsboek oefent voor een coopertest. De actie Save Our Sint (SOS) kan al op veel steun rekenen.

Inmiddels hebben al meer dan duizend mensen de petitie ondertekend en blijven de steunbetuigingen binnenstromen op de website van het 3FM-programma De Coen en Sander Show. Alle ingezamelde reacties zullen overhandigd worden aan Nickelodeon. Beide BNN-deejays hopen uiteindelijk te bereiken dat de jeugdserie ‘Bij Sinterklaas’ door de jeugdzender wordt stopgezet.

In hun dagelijkse radioprogramma maakten ze hun onvrede duidelijk kenbaar en riepen de luisteraars op hun daarbij te helpen. Voor extra publiciteit verschenen Coen Swijnenberg en Sander Lantinga afgelopen maandag (20 november) in de Talpa-talkshow Het land van Maas en Geel. [RvB/Radio.NL]

Gerelateerde berichten