Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Engelstalige nieuwszender Al-Jazeera in de lucht

Al-Jazeera lanceert op 15 november zijn langverwachte Engelstalige zender Al-Jazeera International. Dat heeft de in Qatar gevestigde nieuwszender dinsdag aangekondigd. De zender, de eerste Engelstalige internationale nieuwszender die zijn hoofdkantoor in het Midden-Oosten heeft, gaat het nieuws vanuit een ander dan een Westers perspectief brengen, aldus Al-Jazeera. Het tv-station wil de concurrentie aangaan met de internationale nieuwszenders CNN International en BBC World.

Al-Jazeera International gaat 24 uur per dag uitzendingen verzorgen, waarvan twaalf uur live nieuws en twaalf uur interviewprogramma’s, achtergronden en analyses, aldus de zender. De lancering was aanvankelijk gepland voor begin 2006, maar werd een aantal maal uitgesteld vanwege technische problemen. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten