Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Film over Endstra en Holleeder in de maak

Regisseur Gerrard Verhage en producent René Huybrechtse maken een film over vastgoedhandelaar Willem Endstra en vermeend topcrimineel Willem Holleeder. Dat heeft Huybrechtse donderdag bevestigd. Volgens de producent zijn de voorbereidingen in volle gang. “De regisseur is op dit moment nog aan het schrijven.”

De film, die ‘Bloedgabbers’ gaat heten, richt zich op de verzuurde relatie tussen de twee mannen. Ze waren met elkaar bevriend, maar de jaren voordat Endstra in 2004 werd geliquideerd zou hij zijn afgeperst door Holleeder. Holleeder werd begin dit jaar gearresteerd op verdenking van afpersing en mishandeling van vastgoedhandelaren. De Heineken-ontvoerder is sinds 30 oktober in hongerstaking.

De makers van de film halen informatie uit werken als ‘De Endstra-tapes’ van Parool-verslaggevers Bart Middelburg en Paul Vugts en doen daarnaast hun eigen research. “We praten met heel veel mensen. Dat levert lekkere details op.” Verhage en Huybrechtse maakten in 2004 de bioscoophit ‘De dominee’, over het leven van drugsbaron Klaas Bruinsma. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten