Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Film over mogelijke moordenaar van Kennedy

Het leven van maffiabaas Sam Giancana wordt verfilmd. Onder complotdenkers is Giancana een bekende naam, omdat hij in verband wordt gebracht met de dood van de Amerikaanse president John F. Kennedy en Marilyn Monroe. Producent Mark Williams heeft de rechten verworven van het boek ‘Double cross’, waarin wordt beschreven hoe Giancana opklom van huurmoordenaar voor Al Capone tot topgangster. Dat meldt persbureau Reuters dinsdag.

Giancana werd in 1975 op 67-jarige leeftijd vermoord, kort voordat hij zou getuigen voor een senaatscommissie die de betrokkenheid van de geheime dienst CIA en de maffia bij moordplannen voor de Cubaanse dictator Fidel Castro onderzocht.

In het boek uit 1992, dat werd geschreven door Giancana’s broer Chuck en zijn neefje Sam, wordt beschreven hoe de don Kennedy aan de macht zou hebben geholpen. Toen de president niet meer met de Cosa Nostra in de pas liep, werd hij vermoord, schrijven de Giancana’s. Ook beschrijft het boek hoe de maffiabaas de moord op Monroe beval. Het boek wordt bewerkt tot een scenario door Alfonse Ruggiero junior, die scenario’s voor televisieseries als Miami Vice schreef.

Het is nog onbekend wie de hoofdrol van Giancana speelt. Acteurs hebben de rol al eerder vertolkt, maar dan als bijfiguur. In de televisiefilm ‘Mafia princess’ (1986) wordt de rol vertolkt door Tony Curtis. In een televisieserie over Frank Sinatra uit 1992 wordt Giancana gespeeld door Rod Steiger. Een andere beroemdheid die met Giancana in verband wordt gebracht is wijlen Dean Martin. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten