Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: dinsdag 7 november

Als architect van de renovatie van Nederland 1, 2 en 3 ligt Ton F. van Dijk geregeld onder vuur. Heel Nederland stond op z’n kop omdat hij af zou willen van Lingo. In politiek Den Haag gaan zelfs stemmen op zijn ‘macht’ in te perken. Van Dijk: ‘De netcoördinator als almachtige beslisser is een volstrekt belachelijk beeld. We zitten hier niet om een soort particuliere missie uit te uitvoeren.’

Het mag gerust een titanenklus worden genoemd. Ton F. van Dijk (1962) wist ondanks zware tegenwind van boze programmamakers, dwarse omroepbazen, kritische politici en bezorgde kijkers het afgelopen jaar de verbouwing van de publieke tv-zenders tot een goed einde te brengen. Dan is het wel even slikken, lacht de netmanager, als internetencyclopedie Wikipedia ‘het voornemen om Lingo op te heffen’ zijn belangrijkste wapenfeit noemt. Lees verder

DJ
De Nederlandse DJ Fedde Le Grand staat op nummer één in de Engelse hitparade met het nummer Put Your Hands Up For Detroit. Het is de eerste keer dat een Nederlandse DJ op deze positie staat in de Official UK Singles Chart van de BBC, zo maakte het management van Le Grand maandag bekend. Lees verder

Endemol
Endemol Nederland heeft een filiaal geopend in de 3-dimensionale, digitale online wereld Second Life. Het eerste project van de producent is een virtuele, internationale editie van Big Brother. Vanaf vandaag kunnen belangstellenden uit de hele wereld zich opgeven voor de eerste virtuele realityshow ooit die op 1 december van start gaat. De winnaar ontvangt een tropisch eiland in Second Life. Lees verder

Brother
Second Life wordt het strijdtoneel van de eerste internationale Big Brother van Endemol. Second Life is de snel groeiende virtuele wereld met nu 1,2 miljoen registraties, waarvan twintigduizend in Nederland. Vooral een groep pioniers trekt er naar toe, zo bleek uit een peiling van Planet Multimedia. Tot die groep behoort Endemol, zo blijkt uit een bericht van de Nederlandse tv- en multimediaproducent. Endemol opende een filiaal in Second Life, op een reeds maanden geleden gekocht eiland. Daarop is een virtueel Big Brotherhuis gebouwd. Lees verder

Gordon
Wie is er populairder: Gordon of Frans Bauer? Die vraag kan na dit weekeinde gemakkelijk worden beantwoord. De eerste aflevering van de docusoap By Gordon over zijn nieuwe kledinglijn, trok zaterdagavond prime time op Talpa slechts 118.000 kijkers. De Bouwers, de nieuwe tv-soap op RTL 4 rond Frans Bauer scoorde donderdag 1,4 miljoen kijkers. Lees verder

Illegaal
De Arbeidsinspectie heeft de landelijke dagbladen in totaal 2,1 miljoen euro aan boetes opgelegd voor het inzetten van illegale bezorgers. Bij veertien van de negentien distributiepunten die de Arbeidsinspectie in 2005 heeft gecontroleerd, zijn overtredingen geconstateerd. Lees verder

Toosje
zwangere Tooske Ragas presenteert aanstaande 24 november de grote Tarzan finale op SBS 6. Vijf Tarzans, Ron, John, Wouter, Dennis en Mark strijden om de grootste rol in het komende seizoen. De auditiecommissie telt zeven leden die elk een volle stem hebben in de beslissing: Regisseur Jeff Lee, vocal coach Esther Hart, casting director Carline Brouwer, directeur van Joop van den Ende theaterproducties Erwin van Lambaart, Phil Collins, de Telegraaf lezers en de SBS kijkers. Klik hier als u nader wilt kennismaken met de kandidaten en een stem wilt uitbrengen. Lees verder

Reality
Vluchten uit de harde werkelijkheid had voor de zeven jongeren die meedoen aan het programma Van Etter tot Engel geen enkele zin. Ze zaten ‘in the middle of nowhere’, tussen de nijlpaarden en olifanten in Kenia. Daar probeerde een begeleidingsteam onder leiding van therapeut Keith Bakker ruim 35 dagen lang de ‘probleemjongeren’ op het rechte pad te brengen. ,,Als je kinderen opnieuw wilt opvoeden, is het heel belangrijk dat je ze naar een totaal vreemde omgeving stuurt,’’ zegt Bakker. ,,Het brengt je op een ander denkniveau. Kenia was ideaal, we zaten daar niet alleen afgezonderd, maar het was ook nog eens heel mooi.’’ Lees verder

Prijs
De journaliste Gretha Pama van het NRC Handelsblad heeft de RD-persprijs gekregen voor haar bijdrages over de politieke ontwikkelingen in Rotterdam. Ze kreeg de prijs zaterdagavond tijdens het Lezersfeest in de Rotterdamse bibliotheek uitgereikt. De jury loofde Pama voor het helder uiteenzetten van de ontwikkelingen in de Rotterdamse samenleving en politiek. Behalve een geldprijs van 5-duizend euro kreeg Pama ook een glazen beeld mee. De RD-persprijs werd vorig jaar in het leven geroepen na de fusie van het Rotterdams Dagblad met het Algemeen Dagblad. Lees verder

Gerelateerde berichten