Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: maandag 13 november (1)

Monique Rigter, de vrouw van de overleden radiomaker Wim Rigter, maakt een moeilijke tijd door. Het is twee jaar geleden dat haar man op 37-jarige leeftijd het gevecht tegen slokdarmkanker heeft verloren. Nu heeft ze ook afscheid moeten nemen van zijn zus. Met Wims sterfdag in het vizier is Monique afgereisd naar Zwitserland om de begrafenis bij te wonen. Huisvriend Daan van Rijsbergen: “Wim en zijn zus werden allebei even oud. Ook zij was jarenlang ziek. Die rotziekte is erfelijk bepaald.”

Daan en andere goede vrienden van Wim zijn druk met de organisatie van het jaarlijkse muziekfestival Rigter! Live, dat ze aanstaande maandag ter nagedachtenis van de populaire radiomaker organiseren. Lees verder

Ludo
Ludo Sanders is terug! Erik de Vogel, de acteur die de in juni doodgeschoten bad guy vertolkte, verschijnt vanavond weer in Goede Tijden, Slechte Tijden. Neerlands meest bekeken soap tovert hem gewoon terug! Wat in Dallas kon, kan hier ook. Maar wát voor rol hij nou precies gaat spelen, mag de 45-jarige De Vogel niet verklappen… Komt hij terug als Ludo, is hij zijn eigen tweelingbroer of blijkt zijn dood gewoon gedroomd? Erik glimlacht. “Dit had in het echte leven kunnen gebeuren.” Lees verder

Piet
Piet Paulsuma is de meest favoriete weerman van Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek van GfK. Lees verder

Guusje
Babette van Veen leent haar stem aan de verhaaltjes die haar overleden vriendin Guusje Nederhorst in 2003 heeft geschreven. De actrice heeft het tweede kinderboekje, over de hondjes Woezel en Pip, ingesproken op een voorlees-cd. “Guusje heeft met Woezel en Pip zoiets moois en liefs gemaakt, dat ik echt hoop dat veel kinderen er nog heel lang van kunnen genieten”, schrijft Babette op haar weblog. Lees verder

EU
Nederland verzet zich tegen aanpassing van een EU-richtlijn over televisie. De regering wil duidelijker zeggenschap dan voorgesteld over buitenlandse zenders die zich op Nederland richten. Het gaat dan over bijvoorbeeld regels voor reclameblokkken of het ondertitelen voor doven en slechthorenden. Bewindslieden van de 25 EU-landen bespreken het voorstel van de Europese Commissie maandag voor het eerst. ,,De kans dat Nederland en enkele medestanders op dit punt nog succes zullen boeken is echter zeer gering”, meldde minister Maria van der Hoeven (Media) onlangs aan de Tweede Kamer. Lees verder

Blokkendoos
Hilversummers zijn eigenlijk al gewend aan de revolutionair ogende blokkendoos van gekleurd glas op het mediapark, oftewel het spiksplinternieuwe Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De creatie van het architectenbureau Neutelings Riedijk, waaraan sinds mei 2003 is gezwoegd, gaat binnenkort officieel open. Dan kan de stroom bezoekers op gang komen. Lees verder

Vogel
Ludo Sanders is terug! Erik de Vogel, de acteur die de in juni doodgeschoten bad guy vertolkte, verschijnt vanavond weer in Goede Tijden, Slechte Tijden. Neerlands meest bekeken soap tovert hem gewoon terug! Wat in Dallas kon, kan hier ook. Maar wát voor rol hij nou precies gaat spelen, mag de 45-jarige De Vogel niet verklappen… Komt hij terug als Ludo, is hij zijn eigen tweelingbroer of blijkt zijn dood gewoon gedroomd? Erik glimlacht. “Dit had in het echte leven kunnen gebeuren.” Lees verder

Spanje
De Wereldomroep wil Nederlanders in het buitenland helpen in de sinterklaasstemming te komen. Op de speciale website www.wereldsint.nl kunnen sinterklaasliefhebbers over de hele wereld vanaf donderdag ideeën opdoen voor de viering van het kinderfeest. Lees verder

Tabloid
De nieuwe gratis krant van investeerder Marcel Boekhoorn en uitgever PCM moet binnen drie jaar uitgroeien tot het enige massamedium in Nederland. Dit heeft uitgever Cornelis van den Berg gisteren gezegd tijdens een symposium op de School voor Journalistiek in Utrecht. Van den Berg ontvouwde plannen om een concurrent voor Metro en Spits in de markt te zetten. Hij werd geflankeerd door hoofdredacteur Ben Rogmans. Die stelde dat het niet de bedoeling is alle andere massamedia weg te vagen. ‘Over drie jaar is er nog maar één medium dat drie miljoen mensen bereikt. Er zijn dan nog heel veel andere massamedia, maar die zijn versnipperd en bereiken hooguit 800.000 mensen.’ Lees verder

?????
Na de vernieuwing van de Volkskrantsite in juni is de populariteit van video-items flink gestegen. Maandelijks worden de video’s nu tussen de 500.000 en 750.000 keer aangeklikt. Voor de vernieuwing gebeurde dat zo’n 100.000 keer. De stijgende belangstelling komt onder meer doordat de pagina met video-items op de homepage al onder de aandacht wordt gebracht, aldus Marco Krösing van PCM Media. Lees verder

Gemis
Hoge bezoekcijfers voor Nederlandse televisiesites de afgelopen maand, vooral voor X-Factor van RTL en voor BNN. De Publieke Omroep maakt bekend dat oktober een recordmaand was qua aantallen en groei: 7,1 miljoen keer is er een programma gevraagd door een webkijker van Uitzending Gemist. Lees verder

Luisteren
Talpa krijgt donderdagmiddag de participatie jaarprijs van de Stichting Vrienden van De Gelderhorst. Die onderscheiding wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich heeft ingezet voor mensen met gehoorbeperkingen. Lees verder

Pro7
Er is een nieuwe strijd ontstaan om de controle te verwerven over ProSiebenSat.1, de grootste commerciële zender van Duitsland. Eén afvaller is gekend: het Italiaanse Mediaset van voormalig Italiaans premier Silvio Berlusconi. Twee dagen nadat de groep interesse betoonde, maakte Mediaset SpA donderdag bekend dat het is geschrapt van de shortlist. Een overname zou op weerstand botsen van het politieke establishment in Duitsland. Lees verder

Tele-foon
Tele2-dochter Versatel zit diep in de verliezen door de kosten van het uitzenden van voetbal en tv-programma’s via internet. Bovendien is het verwikkeld in tal van rechtszaken. Het is nog te vroeg om te zeggen dat het schip zinkt, maar zeker is dat Versatel – in scheepstermen – water maakt. Het telecom- en internetbedrijf verliest binnenkort voor de tweede maal in een jaar zijn kapitein. De eerste die afscheid nam, was Raj Raithatha, die jarenlang leiding gaf aan de onderneming. Hij maakte plaats voor Per Borgklint van Tele2. Dit Zweedse bedrijf kocht Versatel vorig jaar voor 1,3 miljard euro. Ook Borgklint vertrekt; hij vond een baan buiten Tele2 aantrekkelijker. Lees verder

Voetballetje
Zelfs over de deelname aan het veelbekeken tv-programma Studio Voetbal kan in de verkiezingscampagne onmin ontstaan. Zondag nodigde presentator Jack van Gelder spontaan de lijsttrekkers van de vier grote partijen uit. Voetballiefhebbers Wouter Bos en Jan Marijnissen waren meteen enthousiast; Jan Peter Balkenende en Mark Rutte aarzelden echter sterk. Lees verder

Kabeltje
De top van UPC-moederbedrijf LGI geeft zichzelf bonussen van vele miljoenen dollars per maand. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van LGI, dat voor meer dan de helft is opgebouwd uit de Europese kabelnetten van UPC. Op 1 november is nog een aanvullende bonus voor de top bedacht: in twee jaar strijken ze samen nog eens 320 miljoen dollar op. De aandelen gaan vooral naar de twee hoogste bestuurders, die ze ook zeer geregeld weer verkopen. LGI heeft de afgelopen maanden veel eigen aandelen ingekocht, waardoor de schuld van het bedrijf naar recordhoogte is gestegen. Lees verder

Sax
In het Belgische Dinant, geboortestad van de uitvinder van de saxofoon (Adolphe Sax), speelden zaterdagavond een recordaantal van 1402 saxofoonspelers. Het oorverdovende record was bedoeld als eerbetoon aan Sax. Lees verder

Gerelateerde berichten