Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: maandag 13 november (2)

Op kanaal 20 kunnen @Home digitale tv-abonnees vandaag vanaf 17.00 uur Neerlands eerste zender met thuisvideoproducties bekijken. Essent Kabelcom, recent verkocht aan investeerders, heeft een maand lang filmpjes ontvangen via ZiZone.tv. Het tv-programma zou moeten bestaan uit het beste dat is verzameld. Onder de noemer ‘beste’ zijn die geselecteerd op internet.

Onder ‘beste filmpjes’ stond zojuist een samenvatting van de hoogtepunten van FC Groningen tegen Roda JC van 4 november. De beelden zijn afkomstig van Talpa TV, die ook de rechten heeft. Ook zijn er filmpjes overgenomen van Yourdailymedia.com/ die grossiert in lol. Lees verder

Veronica
UPC zou Radio Veronica en de Concertzender van de kabel moeten halen, Slam FM! en kinderradiostation BemBem uit België komen er dan bij. Dat staat in het voorlopige advies dat de programmaraad Zuid Oost Flevoland heeft uitgebracht over de radiozenders voor volgend jaar. Het is een voorlopig advies, op 27 november wordt het definitieve advies vastgesteld. De huidige kabelprogrammering stamt uit 2004, UPC heeft het advies uit 2005 niet uitgevoerd. Lees verder

Regionaleomroep
Een regionale omroep voor Bergen op Zoom, Woensdrecht, Steenbergen en eventueel Tholen. Wat de Bergse wethouder Ton Linssen betreft, is de omroep per 1 januari 2008 in de lucht. Als gemeente beter naar de burgers kunnen communiceren. Dat vereist een professionelere opzet van lokale media, vindt de wethouder. „De tijd dat we het kunnen laten bij een gemeentelijke infopagina in een huis-aan-huisblad is echt voorbij. We moeten met de tijd mee. En daar horen tv, maar bijvoorbeeld ook internet bij“, aldus Linssen, die soms met jaloerse blik naar de Poolse zusterstad Sczcecinek kijkt. „Als ik zie wat ze daar hebben, zijn ze ons met bijvoorbeeld elke dag een lokaal nieuwsprogramma tien jaar vooruit.“ Lees verder

Roddel Magazine
De Koninklijke Bibliotheek toont het beste van 150 jaar Nederlandse tijdschriften. ‘Magazine!’ is bedoeld om met de tijdschriftencollectie van de KB kennis te maken. Het is een bekende smoes: ‘die roddel heb ik toevállig gelezen bij de kapper’. Een mooi cliché, vonden de samenstellers van de tentoonstelling Magazine! 150 jaar Nederlandse publiekstijdschriften, die vanaf vandaag in de Koninklijke Bibliotheek ( KB) in Den Haag te bezichtigen is. Daarom is de ruimte waar de bezoeker binnenkomt een kapperszaak. Je kunt je er gratis laten coifferen, alvorens de tentoonstelling te bezoeken. Lees verder

Moord
In het onderzoek naar de moord op de Nijmeegse activist Louis Sévèke heeft de recherche diverse politiemensen doorgelicht. Dat gebeurde in de eerste maanden van het onderzoek. De agenten werden door de recherche ondervraagd over hun ervaringen met Sévèke, die als activist mensen adviseerde die problemen hadden met de politie. De verklaringen van de agenten zijn gecontroleerd. Van een enkeling is het alibi nagetrokken. Dat vertellen bronnen rond het onderzoek. Niet bekend is of de naspeuringen in eigen kring de oplossing van de moord dichterbij hebben gebracht. Woensdag is het een jaar geleden dat Sévèke in het centrum van Nijmegen werd doodgeschoten. Lees verder

Keyl te koop
Catherine Keyl heeft de respectabele leeftijd van 60 bereikt. Ze heeft nog acht talkshows te gaan, dan stopt ze bij omroep Max. “Stel dat ik nog tien jaar te leven heb. Dan heb ik nu toch recht op wat tijd voor mezelf.” De talkshowpresentatrice leverde de afgelopen anderhalf jaar het bewijs dat kwaliteit nog scoort op televisie. “Rimpels deren niemand.” Ze haalde met haar middagshow meer kijkers dan de hele avond op Nederland 2. Max vecht voor het behoud van het kijkcijferkanon. De omroep gaat Catherine zelfs meer geld bieden. Lees verder

Gotcha
In haar programma Gotcha! op Veronica neemt Tatum Dagelet (31) bekende Nederlanders schaamteloos in de maling. Maar zo brutaal als de krullenbol op de televisie is, zo rustig is ze in het dagelijks leven. “Ik haat ruzie en wil eigenlijk niemand pijn doen. En als er dan iemand is die ik heb gekwetst, dan vind ik dat heel vervelend.” Tatum mag dan een grote mond hebben, maar eigenlijk heeft ze een klein hartje. Lees verder

Paultje
Paul de Leeuw en Ruth Jacott vertolken woensdag voorafgaande aan de oefeninterland tussen het Nederlands elftal en Engeland de volksliederen van beide landen. De Leeuw neemt het Wilhelmus voor zijn rekening. Jacott zingt: God save the Queen. Lees verder

Log
Bureau Belgrado is zaterdagavond uitgeroepen tot beste Nederlandse weblog. Tijdens de uitreiking van The Best of Blog Awards (the BOBs) in Berlijn werd ook bekendgemaakt dat de eervolle vermelding voor de publieksprijs is toegekend aan Bieslog van Wim de Bie. Lees verder

Politiek
PvdA-lijsttrekker Wouter Bos heeft zaterdag het NOS Jeugdjournaal verkiezingsdebat gewonnen. SP-leider Jan Marijnissen eindigde op de tweede plaats. Jan Peter Balkenende (CDA) werd derde. Hekkensluiter is Mark Rutte (VVD). Lees verder

Journalisten
De Raad voor de Journalistiek heeft in zijn huidige vorm geen aanzien, vindt jurist Hans Mentink. Journalisten tegen wie een klacht is ingediend komen niet eens opdagen op een zitting. „Misschien moet de wetgever ingrijpen.” Recensent Wim Doesborgh van Dagblad de Limburger was niet onder de indruk van de nieuwste plaat van zangeres Lenny Kuhr. Hij schreef over het album: „Pretentieuze teksten in een marinade van quasi-laconieke muziekjes – zo probeert Lenny ons met die super-melancholische stem al jaren haar manisch-depressieve wereld in te trekken.” Lees verder

Gerelateerde berichten