Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: maandag 20 november

Reinout Oerlemans presenteert op 29 december de Tv-Kijker van het Jaar . Hierin wordt teruggeblikt op een zeer bewogen televisiejaar. Aan de hand van een uitgebreide tv-quiz wordt de beste tv-kijker van 2006 bepaald. Wie heeft zo veel televisie gekeken dat hij of zij deze unieke titel mag dragen? Wie weet het meest over nieuwe programma’s, opzienbarende tv-gebeurtenissen en is op de hoogte van alle nieuwtjes en insideroddels uit de dynamische tv-wereld.

Voor dit eindejaarsprogramma zoekt de TROS echte televisiejunken. Kandidaten kunnen zich aanmelden voor de selectiedag via tvkijker@tros.nl of Postbus 28450, 1202 LL Hilversum. De opgave moet worden voorzien van persoonlijke gegevens, pasfoto en een motivatiebrief. Lees verder

Nationaal FM
Het regionale radiostation Nationaal FM is niet langer meer te beluisteren. De zenders van het commerciële station zijn wegens het niet betalen van rekeningen uit de lucht gehaald. De deurwaarder heeft de drie etherzenders, 97. FM Sneek, 104.7 FM Leeuwarden en 97.7 FM Terschelling, in beslag genomen. Het station had geen kabelfrequenties en is dus nu voorlopig nergens meer te ontvangen. Voor Telecom Vision International, de verhuurder van de zenders, was de maat vol. Directeur Hans Kokkeel zegt de deurwaarder op pad te hebben gestuurd, omdat Nationaal FM ondanks voortdurend aandringen een stevige betalingsachterstand bleef houden. Ook bij andere bedrijven zou Nationaal FM schulden hebben. Lees verder

Den Haag FM
Een Haagse vrouw wil haar lichaam aanbieden om de voetbalclub ADO Den Haag uit de problemen te helpen. Zij laat zich bodypainten door spelers van ADO om hen te stimuleren beter te presteren op het voetbalveld. De vrouw, Linda geheten, deed het aanbod na een oproep van bekende Hagenees Henk Bres in zijn radioprogramma op Den Haag FM. Bres gaat de komende week spelers van ADO Den Haag en Leo Schoenmaker benaderen voor de ludieke actie. Als het doorgaat wordt de vrouw komende zaterdag live op de lokale tv vrijwel naakt van groene en gele verf voorzien. Lees verder

Retecool
Weblog Retecool komt met een alternatieve stemwijzer: Lijst Tekken, the Ultimate Championship 2006. Zwevende kiezers kunnen de lijsttrekkers laten vechten om hun stem. Lees verder

Opschudding
Het radiolandschap in de Verenigde Staten verandert ingrijpend. Clear Channel, het grootste radioconcern in Amerika, gaat akkoord met een overnamebod van 18,7 miljard dollar (14,6 miljard euro) van twee investeringsmaatschappijen. Dat werd donderdagavond bekendgemaakt door het radioconcern, dat in Nederland eigenaar is van de concertorganisator Mojo. Lees verder

Endemol
De financiële directeur van Mediaset Marco Giordani heeft in een persconferentie te Barcelona verklaard dat Endemol qua aard dichtbij het soort zit dat Mediaset graag zou willen kopen. Lees verder

Kerkdiensten
De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) brengt volgend jaar kerkdiensten op het themakanaal NCRV Geloven. De omroep heeft daarover afspraken gemaakt met de kerk. Het themakanaal gaat op 24 december van start. Op het nieuwe themakanaal, dat alleen te zien is met een speciale ontvanger, zal de PKN twee kerkdiensten per week verzorgen. Ook gaat de kerk medewerkers aanleveren die de NCRV helpen met het samenstellen van de programma’s op de zender. Verder zal de PKN cursussen op televisie gaan aanbieden en komen er reportages uit de PKN-kerken. Lees verder

King
Larry King doet niet aan internet. De beroemde interviewer van de Amerikaanse nieuwszender CNN erkende op televisie dat hij nog nooit iets op het world wide web heeft opgezocht. Lees verder

Kooi
Acht ’miljonairs’ zitten nog in de De Gouden Kooi van John de Mol. Het leven lijkt er een droom. Huishoudsters, zwembad, een jacuzzi, een kok, masseurs, alles wat je maar kunt bedenken. Maar schijn bedriegt. Hoe leuk het er ook uitziet, onderhuids zijn de complotten niet van de lucht. Ik leefde vier dagen lang in een luxe, psychologische guerrilla. Lees verder

Linda
De critici vonden het vorig jaar maar niks: Linda & Beau. Dus presenteert Linda de Mol nu een televisieprogramma met – opnieuw Beau. Een gesprek over inlikken, afzeiken, Natasja Froger en de ‘chemische’ verhouding met Van Erven Dorens. Chemie. Linda de Mol kan het woord niet meer horen. Ze trekt een vies gezicht, gooit er een krachtterm tegenaan en legt nog eenmaal uit dat de wekelijkse talkshow Linda & Beau vorig seizoen niet is mislukt wegens een gebrek aan – heb je dat ‘suffe’ woord weer: chemie. ,,Hebben Pauw en Witteman chemie? Ik geloof er niks van. Ze zijn gewoon goed en zij hebben de tijd gekregen om aan elkaar te wennen. Beau en ik hadden die tijd níet.’’ Voordat we haar verkeerd begrijpen: dat is geen sneer naar broer en Talpa-baas John. ,,We hadden maar zeven afleveringen gepland. Ik ben ook nog moeder, ik heb een maandblad en ik speel een hoofdrol in een tv-serie. Volgens mij vullen Beau en ik elkaar prima aan. Na een inderdaad wat stroef begin ging het vanaf de vierde aflevering best goed. Een dikke 700.000 kijkers trokken we uiteindelijk. Destijds dachten we: dat houdt niet over. Maar bij nader inzien was dat niet zo’n slechte scorevoor een zender waaraan Nederland duidelijk nog moest wennen.’’ Lees verder

Persprijs
Cambuur-trainer Roy Wesseling is dit jaar winnaar van de Friese persprijs. De geplaagde oefenmeester bleef het afgelopen jaar toegankelijk voor journalisten, ook op die momenten dat zijn club zwaar in de problemen verkeerde. Lees verder

Rechter
De Universal Music Group, ’s werelds grootste muziekbedrijf, sleept de sociale-netwerksite MySpace voor de rechter. Universal beschuldigt MySpace van inbreuk op het auteursrecht. Op MySpace is veel auteursrechterlijk beschermd materiaal te vinden, zoals muziek en video’s. Op die manier verdient de sociale-netwerksite miljoenen met de content van Universal, zo klaagt Universal. Lees verder

iTV
De strijd rondom het Britse ITV blijft in alle hevigheid doorgaan. Een nieuwe, onverwachte, ontwikkeling deed zich gisterenmiddag voor. De Britse betaaltelevisieaanbieder BSkyB kocht namelijk 17,9 procent van de aandelen van ITV, wat overeenkomt met 696 miljoen aandelen. BSkyB betaalde voor deze aandelen 940 miljoen pond, omgerekend ongeveer 1,4 miljard euro. BSkyB zal dit bedrag uit eigen middellen en met al lopende leningen betalen. BSkyB is een dochteronderneming van het Amerikaanse News Corp., eigendom van de Australische mediamagnaat Rupert Murdoch. Lees verder

Kootwijk
Een nieuwe gebruiker van Radio Kootwijk mag hooguit 150.000 bezoekers per jaar trekken. Die mogen niet op eigen gelegenheid naar het voormalige zendstation, maar met collectief vervoer zoals pendelbussen. Een nieuwe weg om de dorpsbewoners te ontzien, lijkt onmogelijk. Dat blijkt uit het eerste milieurapport over Radio Kootwijk, opgesteld door ingenieursbureau Tauw. Het rapport is onderdeel van de procedure die een ander gebruik van Radio Kootwijk mogelijk moet maken. Later volgt nog een nieuw milieu-onderzoek als de nieuwe bestemming van het gebied bekend is. Lees verder

Lantinga
Hij draagt dezelfde naam en deelt de passie voor het ’radio maken’. Het verschil tussen Sander Lantinga uit Goes en de bekende disc-jockey van de zender 3FM is echter dat ’de andere Sander’ al in Hilversum zit. Maar de 16-jarige VWO-scholier ambieert ook die plek als geen ander. Lees verder

Gerelateerde berichten